halloween_centrum
Ali Wandi (S) har beslutat sig för att lämna Arbetarekommunstyrelsen. Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Wandi lämnar AK-styrelsen i protest

Redan i vintras deklarerade Ali Wandi att han skulle hoppa av arbetarekommunstyrelsen, då på grund av sjukdom. märsta.nu kan avslöja att han nu avsagt sig sin plats med omedelbar verka på grund av den rådande politiska situationen.

centrum_artikel

Ali Wandi lämnar Arbetarekommunens styrelse i protest mot hur den rådande situationen i kommunledningen hanterats:
– Anledningen till mitt beslut är det sätt som AK-styrelsen har skött rådande situationen i koalitionen. Jag är övertygad om att vi hade hittat en konstruktiv lösning om man hade velat. Det vi ser nu är inte värdigt den grund jag står på. Socialdemokraterna har under många år haft stora brister i den interna demokratin och det har bara blivit värre, säger Ali Wandi till märsta.nu

I samband med årsmötet som Socialdemokraterna höll tidigare i år hade Wandi deklarerat sin avgång på grund av hälsoskäl. Han övertalades att sitta kvar men nu har han tagit ett definitivt beslut. Avhoppet skedde i samband med ett styrelsemöte förra veckan. Vad som framkom där vill Ali Wandi inte diskutera offentligt. (S) och (L) med totalt 22 mandat i fullmäktige bildar kommunledning idag då Miljöpartiets Pierre Cengiz-Edstrand sagt att hans parti inte tänker agera ”röstboskap”.

Senaste fullmäktige ställdes dessutom in, vad märsta.nu erfar för att (S) och (L) inte kan få igenom sina ärenden, den officiella förklaringen var att oppositionen tillsammans med Ceniz-Edstrand valde att bordlägga alla ärenden på ett kaosartat kommunstyrelsesammanträde en vecka innan. Nästa gång det blir fullmäktige är 21:a juni.

happyhomes_sommar2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

2020_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

helsida_var2021
connys_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
swedol_outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
connys
ridskola_2020_outsider