defacto_pan2020
Ali Wandi (S) har beslutat sig för att lämna Arbetarekommunstyrelsen. Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Wandi lämnar AK-styrelsen i protest

Redan i vintras deklarerade Ali Wandi att han skulle hoppa av arbetarekommunstyrelsen, då på grund av sjukdom. märsta.nu kan avslöja att han nu avsagt sig sin plats med omedelbar verka på grund av den rådande politiska situationen.

centrum_artikel

Ali Wandi lämnar Arbetarekommunens styrelse i protest mot hur den rådande situationen i kommunledningen hanterats:
– Anledningen till mitt beslut är det sätt som AK-styrelsen har skött rådande situationen i koalitionen. Jag är övertygad om att vi hade hittat en konstruktiv lösning om man hade velat. Det vi ser nu är inte värdigt den grund jag står på. Socialdemokraterna har under många år haft stora brister i den interna demokratin och det har bara blivit värre, säger Ali Wandi till märsta.nu

I samband med årsmötet som Socialdemokraterna höll tidigare i år hade Wandi deklarerat sin avgång på grund av hälsoskäl. Han övertalades att sitta kvar men nu har han tagit ett definitivt beslut. Avhoppet skedde i samband med ett styrelsemöte förra veckan. Vad som framkom där vill Ali Wandi inte diskutera offentligt. (S) och (L) med totalt 22 mandat i fullmäktige bildar kommunledning idag då Miljöpartiets Pierre Cengiz-Edstrand sagt att hans parti inte tänker agera ”röstboskap”.

Senaste fullmäktige ställdes dessutom in, vad märsta.nu erfar för att (S) och (L) inte kan få igenom sina ärenden, den officiella förklaringen var att oppositionen tillsammans med Ceniz-Edstrand valde att bordlägga alla ärenden på ett kaosartat kommunstyrelsesammanträde en vecka innan. Nästa gång det blir fullmäktige är 21:a juni.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
connys