midsommar
Marie Axelsson ersätter Björn Von Sydow som riksdagskandidat från Sigtuna

Axelsson på riksdagslistan – Von Sydow kliver tillbaka

Björn Von Sydow kommer inte att kandidera till Riksdagen 2018, detta för att lämna plats åt bland annat Marie Axelsson från Sigtuna som kommit högt upp valsedeln för Socialdemokraterna.

Socialdemokraternas valberedning har presterat förslaget för landsting och riksdagslista 2018. Björn Von Sydow avser inte kandidera för att istället lämna plats för yngre förmågor, bland annat Marie Axelsson från Sigtuna:
– Sigtuna kan få en lovande politiker, Marie Axelsson, högt på vår valsedel i valet till riksdagen 2018. Och i det ljuset har jag en möjlighet att inte vara på valbar plats. Förr eller senare är det ju en realitet. Att stå på valsedeln längre ned uttrycker att jag fortsatt gärna vill arbeta för de socialdemokratiska idéerna, säger Björn von Sydow i ett pressmeddelande.

Listorna kommer att klubbas på en valkonferens 3:e december. Von Sydow från Sigtuna har suttit i Riksdagen sedan 1994 och 1996 utsågs han till handelsminister, han har också varit försvarsminister och under mandatperioden 2002-2006 var han talman.

Axelsson på plats 15
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun meddelade vid 14-tiden att Marie Axelsson hamnat på plats 15 på riksdagslistan för Stockholms län:
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig. Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, säger Marie Axelsson i ett pressmeddelande.

Marie Axelsson anses ha stor möjlighet att komma in i Riksdagen, idag har Socialdemokraterna i Stockholms län 11 riksdagsledamöter, om partiet går framåt i länet kan det bli fler mandat från länet och därmed fler platser. Björn Von Sydow kommer att acceptera en roll att stå längre ner på valsedeln och fortsätta arbeta för de socialdemokratiska idéerna. Marie Axelsson är 47-år gammal och lärare på S:t Pers skola, hon är gruppledare i fullmäktige och har i tre år varit ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig, Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, fortsätter Marie Axelsson.

Lokalpolitiker på landstingslistan
Etta på listan i Stockholms län är nuvarande finansminister Magdalena Andersson, Nacka. På landstingslistan Nordväst finns Ann-By Lässman, Thore Nyman, Hassan Khalif Farah och Ronnie Lundin på topp 20, störst chans att komma in har Lässman och Nyman som är 5:a respektive 8:a.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

valet2018

(S) Lovar jouröppen vårdcentral

Politik Socialdemokraterna i kommunen och landstinget lovar att göra Valsta Vårdcentral jouröppen på kvällar och helger: - Jag är mycket nöjd med att vårdcentralen i Valsta kommer att prioriteras om Socialdemokraterna får styra i landstinget. Det kommer att förbättra tillgängligheten till primärvården inte bara för Valstaborna utan också för Sigtuna i stort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson, oppositionsråd.

sportfiskebanner2
februari

Två män trängde sig in i lägenhet

Blåljus Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Valsta efter att två män tagit sig in i en lägenhet. Trots en sökinsats lyckades polisen inte gripa dem. – Vi har inlett en förundersökning om hemfridsbrott och olaga hot, säger Towe Hägg vid polisen.

brf_englamarken
sexbrottsmisstänkte fritidsledaren:

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för fritidsledaren

Nyheter Den omfattande rättegången mot den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren har nu avslutats. Vid slutpläderingen yrkade åklagare Nicklas Englund på sex till sju års fängelse.

vuxenutbildning2
midsommarfirandet

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

Nyheter SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

sap_valet2018

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
objekt4
standard_ridskola
connys
objekt3
outsider_defacto
val2018
forskontor
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
outsider_moderat
objekt2
sap_outsider