eurosko2
Marie Axelsson ersätter Björn Von Sydow som riksdagskandidat från Sigtuna

Axelsson på riksdagslistan – Von Sydow kliver tillbaka

Björn Von Sydow kommer inte att kandidera till Riksdagen 2018, detta för att lämna plats åt bland annat Marie Axelsson från Sigtuna som kommit högt upp valsedeln för Socialdemokraterna.

marstac_aug

Socialdemokraternas valberedning har presterat förslaget för landsting och riksdagslista 2018. Björn Von Sydow avser inte kandidera för att istället lämna plats för yngre förmågor, bland annat Marie Axelsson från Sigtuna:
– Sigtuna kan få en lovande politiker, Marie Axelsson, högt på vår valsedel i valet till riksdagen 2018. Och i det ljuset har jag en möjlighet att inte vara på valbar plats. Förr eller senare är det ju en realitet. Att stå på valsedeln längre ned uttrycker att jag fortsatt gärna vill arbeta för de socialdemokratiska idéerna, säger Björn von Sydow i ett pressmeddelande.

Listorna kommer att klubbas på en valkonferens 3:e december. Von Sydow från Sigtuna har suttit i Riksdagen sedan 1994 och 1996 utsågs han till handelsminister, han har också varit försvarsminister och under mandatperioden 2002-2006 var han talman.

Axelsson på plats 15
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun meddelade vid 14-tiden att Marie Axelsson hamnat på plats 15 på riksdagslistan för Stockholms län:
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig. Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, säger Marie Axelsson i ett pressmeddelande.

Marie Axelsson anses ha stor möjlighet att komma in i Riksdagen, idag har Socialdemokraterna i Stockholms län 11 riksdagsledamöter, om partiet går framåt i länet kan det bli fler mandat från länet och därmed fler platser. Björn Von Sydow kommer att acceptera en roll att stå längre ner på valsedeln och fortsätta arbeta för de socialdemokratiska idéerna. Marie Axelsson är 47-år gammal och lärare på S:t Pers skola, hon är gruppledare i fullmäktige och har i tre år varit ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig, Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, fortsätter Marie Axelsson.

Lokalpolitiker på landstingslistan
Etta på listan i Stockholms län är nuvarande finansminister Magdalena Andersson, Nacka. På landstingslistan Nordväst finns Ann-By Lässman, Thore Nyman, Hassan Khalif Farah och Ronnie Lundin på topp 20, störst chans att komma in har Lässman och Nyman som är 5:a respektive 8:a.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

farbrorbla_host2017

Föräldrar fick hembesök av polis

Nyheter Polisen i Stockholm Nord genomförde besök hos familjer där man misstänker att ungdomar använt narkotika: - Vi knackar på redan vid en svag misstanke, säger Magnus Carmelid på Sollentuna-polisen till tidningen Mitt i.

happy_homes_sommar

Tung trafik genom Rosersberg

Nyheter Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

forskontor
extra

Fiberavbrott för IP-Onlys nät

Nyheter Sedan igår torsdag råder en driftstörning för IP-Onlys kunder i kommunen: - Det är en nätstörning som påverkar våra, och våra tjänsteleverantörers, kunder i hela kommunen, säger Niclas Karnhill, pressansvarig för IP-Only.

defacto_panorama_boka_mote
mordet i bromma

Märstabor häktades misstänkta för medhjälp till mord

Nyheter Märstaborna häktades under förmiddagen misstänkta för medhjälp till mord i Bromma, samtidigt har en tredje person anhållits rapporterar Aftonbladet: - Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa, säger kommenderingschefen Manne Jönsson i ett pressmeddelande från Polisen i Stockholm.

dackia_vinter2018

Arlandagymnasiet öppnar upp alla program för idrott och kultur

Ung & Student Från och med hösten 2018 kommer man att kunna kombinera idrott/kultur med samtliga program förutom flygteknik på Arlandagymnasiet: - Under 2017-2018 har vi rekord i antalet idrottselever på Arlandagymnasiet, hela 171 stycken nu, det kommer säkert att bli fler när yrkesprogrammen också öppnas upp för kombinationsstudier och inriktningar, säger fotbollstränaren på Arlandagymnasiet Martin Möller till märsta.nu

budget 2018

Besparingar på 80 miljoner – Men skola och trygghet får mer

Politik Trots högkonjunktur har det varit ett tufft utgångsläge för budgeten 2018, det säger nytillträdde kommunstyrelseordföranden Olov Holst till märsta.nu: - Kommunen är i ett utsatt ekonomiskt läge. För att nå ett positivt resultat på endast 1 miljon kronor på sista raden är kommunen tvungen att effektivisera sin verksamhet med 80 miljoner.

insatsen i steningehöjden

uppdaterad Ingen koppling till mord vid tillslag i Steningehöjden

Nyheter Piketstyrkan slog till mot en bostad i Steningehöjden under måndagseftermiddagen, men de fyra som greps och anhölls är inte misstänkta för inblandning i mordet i Bromma som det först rapporterades om.

Skärpta krav på pendeltågen

Nyheter SL håller inne med 50 miljoner kronor på pendeltågoperatören MTR: - Den bästa trafiken får vi genom gott samarbete med vår leverantör. Samtidigt måste vi säkra stockholmarnas resor, även när samarbete inte räcker. Vi har rätt i vårt avtal att lägga ytterligare ekonomisk kraft bakom våra krav, den rätten utnyttjar vi nu, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör.

EXTRA

uppdaterad Pistolrånare slog till mot lägenhet

Blåljus Flera beväpnade gärningsmän trängde sig in i en lägenhet i Märsta och rånade de boende. De försvann sedan från platsen på okänt sätt. – Vi har hundpatruller och ett antal patruller som söker, sa Mats Almqvist vid polisen i samband med insatsen.

Trasig buss blockerar korsning

Notiser En trasig buss står i korsningen in till Arlandastad sedan 14.40-tiden och räkna med en del framkomlighetsproblem i samband med bärgningsarbete där.

colorama_jan
stockholmsvagen24
yrkesutbildningen
slutstation
agy2
cricketklubben
standard
matcher_skanela
lions_standard
blackfriday
frisyr2018
nfc_vinter
standard_ridskola
connys
skolgatan6d
Norra Redovisningshuset
dogranch
dalgatan7b
borg
Festspecialisten – Standard