moderaterna_tack
Marie Axelsson ersätter Björn Von Sydow som riksdagskandidat från Sigtuna

Axelsson på riksdagslistan – Von Sydow kliver tillbaka

Björn Von Sydow kommer inte att kandidera till Riksdagen 2018, detta för att lämna plats åt bland annat Marie Axelsson från Sigtuna som kommit högt upp valsedeln för Socialdemokraterna.

Socialdemokraternas valberedning har presterat förslaget för landsting och riksdagslista 2018. Björn Von Sydow avser inte kandidera för att istället lämna plats för yngre förmågor, bland annat Marie Axelsson från Sigtuna:
– Sigtuna kan få en lovande politiker, Marie Axelsson, högt på vår valsedel i valet till riksdagen 2018. Och i det ljuset har jag en möjlighet att inte vara på valbar plats. Förr eller senare är det ju en realitet. Att stå på valsedeln längre ned uttrycker att jag fortsatt gärna vill arbeta för de socialdemokratiska idéerna, säger Björn von Sydow i ett pressmeddelande.

Listorna kommer att klubbas på en valkonferens 3:e december. Von Sydow från Sigtuna har suttit i Riksdagen sedan 1994 och 1996 utsågs han till handelsminister, han har också varit försvarsminister och under mandatperioden 2002-2006 var han talman.

Axelsson på plats 15
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun meddelade vid 14-tiden att Marie Axelsson hamnat på plats 15 på riksdagslistan för Stockholms län:
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig. Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, säger Marie Axelsson i ett pressmeddelande.

Marie Axelsson anses ha stor möjlighet att komma in i Riksdagen, idag har Socialdemokraterna i Stockholms län 11 riksdagsledamöter, om partiet går framåt i länet kan det bli fler mandat från länet och därmed fler platser. Björn Von Sydow kommer att acceptera en roll att stå längre ner på valsedeln och fortsätta arbeta för de socialdemokratiska idéerna. Marie Axelsson är 47-år gammal och lärare på S:t Pers skola, hon är gruppledare i fullmäktige och har i tre år varit ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig, Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, fortsätter Marie Axelsson.

Lokalpolitiker på landstingslistan
Etta på listan i Stockholms län är nuvarande finansminister Magdalena Andersson, Nacka. På landstingslistan Nordväst finns Ann-By Lässman, Thore Nyman, Hassan Khalif Farah och Ronnie Lundin på topp 20, störst chans att komma in har Lässman och Nyman som är 5:a respektive 8:a.

hostfest_centrum
happy_homes_juli
defacto_banner_sep
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
skanela_matcher18-19
Norra Redovisningshuset
sbrf_sep
objekt4
nfc_vinter
objekt2
objekt3
outsider
connys
komvuxq3_4