defacto_pan
Marie Axelsson ersätter Björn Von Sydow som riksdagskandidat från Sigtuna

Axelsson på riksdagslistan – Von Sydow kliver tillbaka

Björn Von Sydow kommer inte att kandidera till Riksdagen 2018, detta för att lämna plats åt bland annat Marie Axelsson från Sigtuna som kommit högt upp valsedeln för Socialdemokraterna.

Socialdemokraternas valberedning har presterat förslaget för landsting och riksdagslista 2018. Björn Von Sydow avser inte kandidera för att istället lämna plats för yngre förmågor, bland annat Marie Axelsson från Sigtuna:
– Sigtuna kan få en lovande politiker, Marie Axelsson, högt på vår valsedel i valet till riksdagen 2018. Och i det ljuset har jag en möjlighet att inte vara på valbar plats. Förr eller senare är det ju en realitet. Att stå på valsedeln längre ned uttrycker att jag fortsatt gärna vill arbeta för de socialdemokratiska idéerna, säger Björn von Sydow i ett pressmeddelande.

Listorna kommer att klubbas på en valkonferens 3:e december. Von Sydow från Sigtuna har suttit i Riksdagen sedan 1994 och 1996 utsågs han till handelsminister, han har också varit försvarsminister och under mandatperioden 2002-2006 var han talman.

Axelsson på plats 15
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun meddelade vid 14-tiden att Marie Axelsson hamnat på plats 15 på riksdagslistan för Stockholms län:
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig. Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, säger Marie Axelsson i ett pressmeddelande.

Marie Axelsson anses ha stor möjlighet att komma in i Riksdagen, idag har Socialdemokraterna i Stockholms län 11 riksdagsledamöter, om partiet går framåt i länet kan det bli fler mandat från länet och därmed fler platser. Björn Von Sydow kommer att acceptera en roll att stå längre ner på valsedeln och fortsätta arbeta för de socialdemokratiska idéerna. Marie Axelsson är 47-år gammal och lärare på S:t Pers skola, hon är gruppledare i fullmäktige och har i tre år varit ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig, Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, fortsätter Marie Axelsson.

Lokalpolitiker på landstingslistan
Etta på listan i Stockholms län är nuvarande finansminister Magdalena Andersson, Nacka. På landstingslistan Nordväst finns Ann-By Lässman, Thore Nyman, Hassan Khalif Farah och Ronnie Lundin på topp 20, störst chans att komma in har Lässman och Nyman som är 5:a respektive 8:a.

defacto_host2018
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

sportfiskebanner2
icavalsta_julbanner
fme_jul
EXTRA

Klart med hyran för 2019

Bostad SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

lager_bilnet
happy_homes_juli

VA-taxa går upp 2019

Nyheter Vatten- och avloppstaxan kommer att öka under 2019 med tre procent om fullmäktige klubbar saken om en vecka.

sigtuna_funkis
julbanner2
colorama_vinter
nrh_lania
outsider
sigtunavatten_standard
objekt2
komvuxq3_4
objekt4
vanster_jul
objekt3
connys
funkis_2