moderaterna_feb
Marie Axelsson ersätter Björn Von Sydow som riksdagskandidat från Sigtuna

Axelsson på riksdagslistan – Von Sydow kliver tillbaka

Björn Von Sydow kommer inte att kandidera till Riksdagen 2018, detta för att lämna plats åt bland annat Marie Axelsson från Sigtuna som kommit högt upp valsedeln för Socialdemokraterna.

Socialdemokraternas valberedning har presterat förslaget för landsting och riksdagslista 2018. Björn Von Sydow avser inte kandidera för att istället lämna plats för yngre förmågor, bland annat Marie Axelsson från Sigtuna:
– Sigtuna kan få en lovande politiker, Marie Axelsson, högt på vår valsedel i valet till riksdagen 2018. Och i det ljuset har jag en möjlighet att inte vara på valbar plats. Förr eller senare är det ju en realitet. Att stå på valsedeln längre ned uttrycker att jag fortsatt gärna vill arbeta för de socialdemokratiska idéerna, säger Björn von Sydow i ett pressmeddelande.

Listorna kommer att klubbas på en valkonferens 3:e december. Von Sydow från Sigtuna har suttit i Riksdagen sedan 1994 och 1996 utsågs han till handelsminister, han har också varit försvarsminister och under mandatperioden 2002-2006 var han talman.

Axelsson på plats 15
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun meddelade vid 14-tiden att Marie Axelsson hamnat på plats 15 på riksdagslistan för Stockholms län:
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig. Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, säger Marie Axelsson i ett pressmeddelande.

Marie Axelsson anses ha stor möjlighet att komma in i Riksdagen, idag har Socialdemokraterna i Stockholms län 11 riksdagsledamöter, om partiet går framåt i länet kan det bli fler mandat från länet och därmed fler platser. Björn Von Sydow kommer att acceptera en roll att stå längre ner på valsedeln och fortsätta arbeta för de socialdemokratiska idéerna. Marie Axelsson är 47-år gammal och lärare på S:t Pers skola, hon är gruppledare i fullmäktige och har i tre år varit ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig, Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, fortsätter Marie Axelsson.

Lokalpolitiker på landstingslistan
Etta på listan i Stockholms län är nuvarande finansminister Magdalena Andersson, Nacka. På landstingslistan Nordväst finns Ann-By Lässman, Thore Nyman, Hassan Khalif Farah och Ronnie Lundin på topp 20, störst chans att komma in har Lässman och Nyman som är 5:a respektive 8:a.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

februari
forskontor

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

sigtuna_bygglov

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

objekt2
sigtunavatten_feb
standard_ridskola
objekt3
standard
connys
vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
objekt4