sommar
Brandkår vid VäringaskolanFoto: Insändarbild

Vittnen grep man som försökte tända eld på skola

En man som försökte tända eld på Väringaskolan greps av förbipasserande vittnen under kvällen.

marstakalaset_artikel

Larm om brand på Väringaskolan i Sigtuna kom vid 22.40-tiden på måndagskvällen. Det glödde på en vägg men väktare var snabbt framme med brandsläckare innan brandkår kom, uppger Ola Österling vid Polisens ledningscentral till Expressen.

Gärningsmannen kunde gripas av allmänheten tills väktare och polis kom. En grupp bestående av flera agerade snabbt.
– De var flera personer, det var kolsvart där ute när polisen kom, säger Österling till tidningen.

Polisen skriver på sin hemsida att den misstänkte som är i 20-25-årsåldern hällt en vätska på skolfasaden och sedan tänt på. Gärningsmannen är frihetsberövad och en förundersökning gällande grov mordbrand har inletts.

Uppdaterad 8.15

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
marstakalas_helsida
ica_valsta_choklad
sommar
defacto_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar
colorama_april