defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Vittne grep man som tände eld på gräs

Ett vittne som såg en man tända eld på gräs i Steningeområdet under eftermiddagen gjorde ett envarsgripande.

centrum_artikel

Med kort mellanrum kring 16-17-tiden larmades brandkår till Steninge där det brann i gräset. Ett vittne såg samtidigt hur en man tände eld på gräset och lyckades göra ett envarsgripande tills dess att polispatrullen anlände. Den misstänkte omhändertogs enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet samt brott mot knivlagen upprättades.

happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

rentawreck_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
2020_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh