moderaterna_panorama
Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförandeFoto: Pressbild/Moderaterna
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Pressbild/Sigtuna kommun
Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Visionen: Ska bli bland de bästa i Sverige

Med den nya budgeten som klubbades i torsdag avser Regnbågskoalitionen att Sigtuna kommun ska bli en av de bästa kommunerna i landet: - Med den här budgeten som grund ska vi om tre år ha skapat en plattform med långsiktiga förutsättningar för att Sigtuna kommun ska tillhöra en av Sveriges allra bästa kommuner, säger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Krutröken har lagt sig. Förhandlingarna är avklarade och budgeten klubbad i torsdags. Regnbågskoalitionen stötte på frågor om hur mycket och vad som ska privatiseras, det var kritik om Konsthallen och Midgårdsbadets framtid. Men företrädare för Regnbågskoalitionen svarade att inget är klubbat men att man ska utreda att privatisera samt att sätta badet i extern drift, taxorna på badet kommer att klubbas vid Kultur- och fritidsnämndens sammanträde i december.
– Vi har varit tvungna till mycket hårda prioriteringar eftersom ekonomin måste stabiliseras. För oss är det alltid självklart att prioritera kärnverksamheterna, såsom skola, äldreomsorg och individ- och familjeomsorg. Och, för att dessa kärnverksamheter ska hålla högsta kvalitet, för att vi alla ska trivas i vårt samhälle, måste vi också satsa på trygghetsarbetet. Det är vårt fokus, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett kommentar dagen efter beslutet.

”Konsthallen kostar pengar”
Gällande Konsthall Märsta säger Lars Björling (SfS) att lokalen kostar mycket pengar och kommer att användas som en träffpunkt för seniorer:
– Lokalen kostar väldigt mycket i drift och fasta kostnader. Kommunens kärnverksamheter måste gå före. Men, att konsthallen läggs ner betyder inte att själva utställningsverksamheten läggs ner. Vi tillför ekonomiska medel till ideella föreningar så att utställningsverksamheten kan etableras i andra lokaler i Märsta och Sigtuna, säger Björling.

Ska vara bra verksamheter
Nytillträdde kommundirektören Christer Wikström kommenterar framtiden:
– Vi är en kommun som växer konstant, för varje år vill allt fler leva, bo och verka här. Alla våra invånare måste kunna erbjudas bra verksamheter, god service, trygghet och trivsel. Det ska vi fortsätta arbeta för tillsammans med kompetenta medarbetare. Vi har en hel del utmaningar framför oss, men känner en stark framtidstro.

Insatser i skolan
Barn- och ungdomsnämnden får trots nedskärningarna 42,6 miljoner mer, den totala budgeten på området är drygt en miljard. Bland målen för Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, finns att öka likvärdigheten och minska segregationen, införa sms-tjänst för att rapportera frånvaro på skola, tidiga insatser och utvecklande arbetsformer för elever i behov av särskilt stöd samt en tydligt satsning på kunskap, trygghet, studiero och engagerad personal.
– Med ett hållbart bostadsbyggande, fokus på kunskapsskolan, åtgärder för ökad trygghet, starkt näringsliv och insatser för att fler ska komma i egen försörjning så kommer vi att bli en ännu bättre kommun för våra invånare, säger Pernilla Bergqvist (L), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
ewas_outsider