defacto_pan2020
Foto: Mattias Nordahl/Insändarbild

Vinterdäcken ska på första december

Om en vecka, 1 december är det dags att ha vinterdäcken på om vinterväglag råder.

centrum_artikel

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på vinterdäck om det råder vinterväglag. Det går även att ha odubbade friktionsdäck som är gjorda för vinterkörning. Det gäller både lätta och tunga fordon. Till vinterväglag räknas då de anses finnas snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om det råder vinterväglag om du blir stoppad i en kontroll där däcken kontrolleras. Mönsterdjupet på lätta fordon är 3 mm och unga fordon över 3,5 ton ska ha mönsterdjup på minst 5 mm.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

januari_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

prima_helsida
connys_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

happyhomes_sommar2020

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

speedy_vinter_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
prima_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider