moderaterna_riksdag
Foto: Mattias Nordahl/Insändarbild

Vinterdäcken ska på första december

Om en vecka, 1 december är det dags att ha vinterdäcken på om vinterväglag råder.

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på vinterdäck om det råder vinterväglag. Det går även att ha odubbade friktionsdäck som är gjorda för vinterkörning. Det gäller både lätta och tunga fordon. Till vinterväglag räknas då de anses finnas snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om det råder vinterväglag om du blir stoppad i en kontroll där däcken kontrolleras. Mönsterdjupet på lätta fordon är 3 mm och unga fordon över 3,5 ton ska ha mönsterdjup på minst 5 mm.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
jul2021
centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

defacto_helsida
dack-helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
valsta_jul_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
nrh
swedol_outsider
dack-outsider
connys
jul_outsider