fastbyran_bostad
Foto: Arkivbild/Svenska Mäklarhuset

Villapriserna ökade kraftigt

Villapriserna i kommunen ökade med hela åtta procent det senaste kvartalet vilket är den största ökningen på fem år.

Den heta bostadsmarknaden märks nu även på prisuppgången. Villapriserna steg med åtta procent det senaste kvartalet uppger Newsworthy som sammanställt siffror från Svensk mäklarstatistik. Det är över länssnittet som låg på sex procent.

94 villor såldes i kommunen mellan september-november till ett snittpris av 5,1 miljoner kronor. Det är även högsta antalet försäljningar för ett kvartal på sex år och 22 affärer fler än förra året vid samma tid.

På bosjadsrättssidan gjordes 171 affärer, vilket är högsta antalet på fyra år. Snittpriset var 2 miljoner kronor för en bostadsrätt i kommunen. Medelpriset för bostadsrätter har gått upp med fyra procent jämfört med förra tremånadersperioden.

fastbyran_helsida
bjurfors_helsida
fastighetsbyran_helsida_22

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider