fastbyran_bostad
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Villapriserna forsätter upp

Villapriserna fortsätter öka i kommunen medan priset på bostadsrätter håller sig i stort sett oförändrat.

Under pandemin har många som bor närmare Stockholm sökt sig ut till kommunerna i länets ytterdelar. Det har gjort att bostadspriserna i Sigtuna kommun ökat, för den senaste tremånadersperioden har priserna gått upp med fem procent när det gäller villor. 71 villor har sålts under perioden oktober-december. 157 bostadsrätter har sålts till snittpriset 2 miljoner vilket är en minskning med en procent.

fastbyran_townhouse2

Mäklaren: Mindre bostadsrätter sjunker i pris

Bostad märsta.nu har tidigare skrivit om att priset på bostadsrätter sjunker. Men enligt mäklaren Erik Wennberg är det de mindre som går ner i pris då efterfrågan på mindre lägenheter minskat: - Efterfrågan förväntas stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre, säger Erik Wennberg i ett uttalande.

fastbyran_townhouse
fastbyran_helsida
nya sätuna torg

SigtunaHem inleder byggprocess av Stationshusen

Bostad Stationshusen vid Sätuna torg ska nu byggas efter att rivning av ICA-huset går in i slutfasent: - Projektet heter Stationshusen och är ett av våra viktigaste framtidsprojekt med totalt cirka 200 nya bostäder. Här kommer också cirka 3 500 kvadratmeter lokaler, butiker, restauranger och caféer, säger Göran Langer, vd på SigtunaHem.

fastbyran_outsider