moderaterna_tack
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Villainbrotten ökade med 33 procent

Villainbrotten i kommunen gick upp med hela 33 procent förra året och Sigtuna kommun hör till en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet enligt Villaägarnas Riksförbund.

Kommunerna i Stockholms län är värst drabbade av villainbrott visar Villaägarnas Riksförbunds siffror för 2017. I kommunen skedde inbrott i 1,6 av småhusbeståndet på 6632 hus vilket är en ökning från 2016 med 33 procent:
– Inbrottsrisken för småhusägare var högst i Stockholms län, där tio av länets kommuner tillhörde landets mest inbrottsdrabbade. Allra värst var det i Solna där antalet inbrott per småhus var 4,6 %, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

Sigtuna går in på plats 277 av 290 kommuner där 290 är alltså Solna som är värst i antal inbrott per småhus med 4,6 procent. Upplands-Väsby ligger på samma nivå som Sigtuna med 1,6 procent medan Upplands-Bro går in på plats 284 med 2,2 procent.

Villaägarnas Riksförbund skriver i sitt pressmeddelande att det enligt polisen är internationella ligor som ligger bakom ungefär hälften av inbrotten och att det utsetts en utredare sedan januari 2018 som ska se över straffrättsliga åtgärder samt att myndigheter getts i uppdrag att arbeta med frågan.
– Det är positivt att regeringen vill stoppa ligorna, men vi får inte tappa tempo. Villainbrotten måste prioriteras. Att råka ut för ett villainbrott är en integritetskränkning och något småhusägare är oroliga för. En varaktig minskning av villainbrott och annan vardagsbrottslighet påverkar dessutom förtroendet för rättsväsendet positivt, fortsätter Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund.

hostfest_centrum
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

defacto_banner_sep
EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

happy_homes_juli
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

objekt2
komvuxq3_4
outsider
objekt3
sbrf_sep
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
objekt4
connys
nfc_vinter