julbanner
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Villainbrotten ökade med 33 procent

Villainbrotten i kommunen gick upp med hela 33 procent förra året och Sigtuna kommun hör till en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet enligt Villaägarnas Riksförbund.

Kommunerna i Stockholms län är värst drabbade av villainbrott visar Villaägarnas Riksförbunds siffror för 2017. I kommunen skedde inbrott i 1,6 av småhusbeståndet på 6632 hus vilket är en ökning från 2016 med 33 procent:
– Inbrottsrisken för småhusägare var högst i Stockholms län, där tio av länets kommuner tillhörde landets mest inbrottsdrabbade. Allra värst var det i Solna där antalet inbrott per småhus var 4,6 %, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

Sigtuna går in på plats 277 av 290 kommuner där 290 är alltså Solna som är värst i antal inbrott per småhus med 4,6 procent. Upplands-Väsby ligger på samma nivå som Sigtuna med 1,6 procent medan Upplands-Bro går in på plats 284 med 2,2 procent.

Villaägarnas Riksförbund skriver i sitt pressmeddelande att det enligt polisen är internationella ligor som ligger bakom ungefär hälften av inbrotten och att det utsetts en utredare sedan januari 2018 som ska se över straffrättsliga åtgärder samt att myndigheter getts i uppdrag att arbeta med frågan.
– Det är positivt att regeringen vill stoppa ligorna, men vi får inte tappa tempo. Villainbrotten måste prioriteras. Att råka ut för ett villainbrott är en integritetskränkning och något småhusägare är oroliga för. En varaktig minskning av villainbrott och annan vardagsbrottslighet påverkar dessutom förtroendet för rättsväsendet positivt, fortsätter Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund.

sigtuna_funkis
julbanner2
icavalsta_julbanner
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sportfiskebanner2
lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

fme_jul
happy_homes_juli
defacto_host2018
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

funkis_2
outsider
colorama_vinter
connys
sigtunavatten_standard
objekt3
objekt4
nrh_lania
komvuxq3_4
vanster_jul
objekt2