centrum_tvaar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Villainbrotten ökade med 33 procent

Villainbrotten i kommunen gick upp med hela 33 procent förra året och Sigtuna kommun hör till en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet enligt Villaägarnas Riksförbund.

centrum_tvaar

Kommunerna i Stockholms län är värst drabbade av villainbrott visar Villaägarnas Riksförbunds siffror för 2017. I kommunen skedde inbrott i 1,6 av småhusbeståndet på 6632 hus vilket är en ökning från 2016 med 33 procent:
– Inbrottsrisken för småhusägare var högst i Stockholms län, där tio av länets kommuner tillhörde landets mest inbrottsdrabbade. Allra värst var det i Solna där antalet inbrott per småhus var 4,6 %, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

Sigtuna går in på plats 277 av 290 kommuner där 290 är alltså Solna som är värst i antal inbrott per småhus med 4,6 procent. Upplands-Väsby ligger på samma nivå som Sigtuna med 1,6 procent medan Upplands-Bro går in på plats 284 med 2,2 procent.

Villaägarnas Riksförbund skriver i sitt pressmeddelande att det enligt polisen är internationella ligor som ligger bakom ungefär hälften av inbrotten och att det utsetts en utredare sedan januari 2018 som ska se över straffrättsliga åtgärder samt att myndigheter getts i uppdrag att arbeta med frågan.
– Det är positivt att regeringen vill stoppa ligorna, men vi får inte tappa tempo. Villainbrotten måste prioriteras. Att råka ut för ett villainbrott är en integritetskränkning och något småhusägare är oroliga för. En varaktig minskning av villainbrott och annan vardagsbrottslighet påverkar dessutom förtroendet för rättsväsendet positivt, fortsätter Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund.

ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019
sangensemble
sigtunavatten_standard
bonava_helsida
defacto_helsida
icavalsta_semlor
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

connys
arlandagolf
karby2
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
bonava_outsider
defacto_outsider
sh_oppet