defacto_pan
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Villaförsäljningen ökade

Villaförsäljningen i kommunen nådde sin högsta nivå för en tremånadersperiod sedan 2015.

Mellan april och juni såldes 80 villor i kommunen enligt Newsworthy och Svensk Mäklarstatistik, det är den högsta noteringen sedan 2015. Det är även dubbelt så många villaförsäljningar jämfört med första kvartalet i år. Lägsta tremånadersperioden sedan 2012 noterades under 2013 då drygt 20 villor såldes under en tremånadersperiod.

De sålda villorna i kommunen det senaste kvartalet hade ett snittpris på 4,4 miljoner kronor. Ifjol vid den här tidpunkten gjordes 66 villaaffärer. I hela länet såldes nästan 2700 villor för i snitt 5,7 miljoner kronor. Siffrorna visar även en prisuppgång i kommunen på 2 procent jämfört med för tre månader sedan.

För bostadsrätter är det en liten nedgång med 2 procent som noteras, 153 bostadsrätter såldes i kommunen den senaste tremånadersperioden till ett snittpris av 1,9 miljoner. Dock var det fler bostadsrätter som såldes i år jämfört med förra året då 130 affärer gjordes.

defacto_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
colorama_april2
nrh
defacto_outsider
connys