centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Villaförsäljningen ökade

Villaförsäljningen i kommunen nådde sin högsta nivå för en tremånadersperiod sedan 2015.

Mellan april och juni såldes 80 villor i kommunen enligt Newsworthy och Svensk Mäklarstatistik, det är den högsta noteringen sedan 2015. Det är även dubbelt så många villaförsäljningar jämfört med första kvartalet i år. Lägsta tremånadersperioden sedan 2012 noterades under 2013 då drygt 20 villor såldes under en tremånadersperiod.

De sålda villorna i kommunen det senaste kvartalet hade ett snittpris på 4,4 miljoner kronor. Ifjol vid den här tidpunkten gjordes 66 villaaffärer. I hela länet såldes nästan 2700 villor för i snitt 5,7 miljoner kronor. Siffrorna visar även en prisuppgång i kommunen på 2 procent jämfört med för tre månader sedan.

För bostadsrätter är det en liten nedgång med 2 procent som noteras, 153 bostadsrätter såldes i kommunen den senaste tremånadersperioden till ett snittpris av 1,9 miljoner. Dock var det fler bostadsrätter som såldes i år jämfört med förra året då 130 affärer gjordes.

centrum_helsida2020
2020_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider