defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Villaförsäljningen ökade

Villaförsäljningen i kommunen nådde sin högsta nivå för en tremånadersperiod sedan 2015.

centrum_artikel

Mellan april och juni såldes 80 villor i kommunen enligt Newsworthy och Svensk Mäklarstatistik, det är den högsta noteringen sedan 2015. Det är även dubbelt så många villaförsäljningar jämfört med första kvartalet i år. Lägsta tremånadersperioden sedan 2012 noterades under 2013 då drygt 20 villor såldes under en tremånadersperiod.

De sålda villorna i kommunen det senaste kvartalet hade ett snittpris på 4,4 miljoner kronor. Ifjol vid den här tidpunkten gjordes 66 villaaffärer. I hela länet såldes nästan 2700 villor för i snitt 5,7 miljoner kronor. Siffrorna visar även en prisuppgång i kommunen på 2 procent jämfört med för tre månader sedan.

För bostadsrätter är det en liten nedgång med 2 procent som noteras, 153 bostadsrätter såldes i kommunen den senaste tremånadersperioden till ett snittpris av 1,9 miljoner. Dock var det fler bostadsrätter som såldes i år jämfört med förra året då 130 affärer gjordes.

happy_homes_mars
speedy_helsida
sommarlov_helsida
valvet_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

connys_helsida
stottasigtuna_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
marina_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
valvet_outsider
nrh
swedol_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider