sommar
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Villaförsäljningen ökade

Villaförsäljningen i kommunen nådde sin högsta nivå för en tremånadersperiod sedan 2015.

marstakalaset_artikel

Mellan april och juni såldes 80 villor i kommunen enligt Newsworthy och Svensk Mäklarstatistik, det är den högsta noteringen sedan 2015. Det är även dubbelt så många villaförsäljningar jämfört med första kvartalet i år. Lägsta tremånadersperioden sedan 2012 noterades under 2013 då drygt 20 villor såldes under en tremånadersperiod.

De sålda villorna i kommunen det senaste kvartalet hade ett snittpris på 4,4 miljoner kronor. Ifjol vid den här tidpunkten gjordes 66 villaaffärer. I hela länet såldes nästan 2700 villor för i snitt 5,7 miljoner kronor. Siffrorna visar även en prisuppgång i kommunen på 2 procent jämfört med för tre månader sedan.

För bostadsrätter är det en liten nedgång med 2 procent som noteras, 153 bostadsrätter såldes i kommunen den senaste tremånadersperioden till ett snittpris av 1,9 miljoner. Dock var det fler bostadsrätter som såldes i år jämfört med förra året då 130 affärer gjordes.

kontor_thaifong
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
sommar_centrum
colorama_april2
sommar
sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
colorama_april