panorama_centrum
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Vill se utökade öppettider för studenter

En student skriver i ett medboragarförslag till kommunen att man borde låta studenter ha tillgång till Märsta bibliotek på tider när det är stängt.

Sigtuna stads bibliotek håller öppet för personer med lånekort när det är obemannat, något som varit uppskattat. Man kan låna och lämna eller bara sitta där inne. Oftast är det lugnare än när det är öppet. Nu vill en student att även Märstas bibliotek kan hålla öppet utanför öppettiderna. Detta för att få lugn och ro eftersom det är mycket rörelse i Märstas populära bibliotek. Ärendet kommer nu skickas vidare till Kultur- och fritidsförvaltningen.
– Jag och några andra studenter i Märsta undrar om det är möjligt att ha tillgång till Märsta biblioteket också förutom de ordinarie öppettiderna. Vi skulle uppskatta om Sigtuna kommun gör detta då underlättar för studenterna och forskarna som bor just i Märsta, står det i medborgarförslaget.

Här kan du läsa mer om medborgarförslag

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ewas_outsider
mp_outsider2022
connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider