defacto_pan2020
Josefine Jardenäs vill se fler temainspirerade lekplatser i kommunen.Foto: Privat/Montage

Vill se tema-lekparker i kommunen

Josefine Jardenäs vill att kommunen upprättar temalekparker i kommunen och får medhåll av flera i ett inlägg på Sigtuna kommuns facebooksida: - Jag tycker att något borde göras med de parker kommunen ansvarar för och varför inte inspireras av Uppsala, skriver hon.

centrum_artikel

Sätunaparken eller Blåbärsparken är inte kreativt nog för lekparkerna i kommunen. Josefine Jardenäs hoppas att Sigtuna kommun kan inspireras av bland annat Uppsala där det finns temaparker och en hemsida som visar vart parkerna ligger.
– Det finns parker för stora och små samt mixade. Tänk vad härligt om det fanns tex en bondgårdspark vid gamla färjestadsbron, en vikingapark vid minigolfbanan, en vind och vatteninspirerad lekpark vid Aludden, en sagopark med Elsa Beskows figurer nedanför SSHL, skriver hon.

märsta.nu var i kontakt med Josefine under söndagen, hon berättar att många familjer åker till Uppsala för att besöka en lekpark.
– Så tokigt och fel egentligen, man ska cykla och gå till lekparker, möta gamla och nya kompisar och kunna utveckla fantasin och leken i närmiljön.

2020_helsida
sportlov_sigtuna
defacto_helsida
connys_helsida
aretslarling
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
happy_homes_mars
teatergrillen_helsida
connys
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh