centrum_jul_panorama
Tomas Eriksson (MP)Foto: Pressbild

Vill öppna upp Karlbergs station på Märstalinjen

Under tiden som City och Odenplan håll stängda för underhåll av rulltrapporna så vill Miljöpartiet i landstinget att Karlberg öppnas upp.

defacto_jul_artikel

Miljöpartiet i landstinget vill att spår 13-14 vid Stockholms central öppnas upp igen och kör pendeltåg norrut mot Märsta via Karlberg:
– Den information som vi har nu tyder på att felet inte kommer vara snabbt avhjälpt och då behöver vi titta på lösningar för trafiken för pendlarna, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare Stockholms läns landsting, i ett pressmeddelande

SL har under tiden för stoppet satt in extrabussar och förstärkt både tunnelbana och tvärbana men det anser inte Miljöpartiet räcker för att klara behoven:
– Vi ser brister i landstingets förmåga att hantera stora trafikstörningar. Vi kräver en planering och beredskap för liknande stora avbrott. Då sjukvården drabbas av ovanligt stora påfrestningar så har sjukhusen särskilda planer och rutiner förberedda. Kollektivtrafiken behöver en motsvarande beredskap, fortsätter Tomas Eriksson (MP)

ica_oktober
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

julbord_helsida
colorama_jul
sigtunavatten_standard

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

defacto_jul

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

fme_oktober
centrum_jul_helsida
tp_helsida
nrh
tp_outsider
greeknight_outsider
connys
julbord
trainingpartner_jobb_outsider