center_pan21
Tomas Eriksson (MP)Foto: Pressbild

Vill öppna upp Karlbergs station på Märstalinjen

Under tiden som City och Odenplan håll stängda för underhåll av rulltrapporna så vill Miljöpartiet i landstinget att Karlberg öppnas upp.

Miljöpartiet i landstinget vill att spår 13-14 vid Stockholms central öppnas upp igen och kör pendeltåg norrut mot Märsta via Karlberg:
– Den information som vi har nu tyder på att felet inte kommer vara snabbt avhjälpt och då behöver vi titta på lösningar för trafiken för pendlarna, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare Stockholms läns landsting, i ett pressmeddelande

SL har under tiden för stoppet satt in extrabussar och förstärkt både tunnelbana och tvärbana men det anser inte Miljöpartiet räcker för att klara behoven:
– Vi ser brister i landstingets förmåga att hantera stora trafikstörningar. Vi kräver en planering och beredskap för liknande stora avbrott. Då sjukvården drabbas av ovanligt stora påfrestningar så har sjukhusen särskilda planer och rutiner förberedda. Kollektivtrafiken behöver en motsvarande beredskap, fortsätter Tomas Eriksson (MP)

centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
jul2021

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
valsta_jul_outsider
stationshusen_out
connys
swedol_outsider
jul_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider