moderat_sommar
Här är det tänkt att kortegen ska gå

Vill hylla studenterna med kortege

Arlandagymnasiet får ingen officiell kortege men en kommuninvånare har tagit initiativ till en kortege runt om i Märsta för att hylla dem ändå.

centrum_artikel

5:e juni kommer studenterna att hyllas i en kortege runt Märsta. Lenita Karlsson är initiativtagare och har startat en facebookgrupp för att sprida budskapet. Målet är att det ska samlas människor längs vägen för att hylla studenterna som i år inte får något traditionsenligt firande. Dessutom är alla flak i år förbjudna i samband med studentfirande. Då det kommer att vara en jämn ström av fordon som kör runt genom Märsta är det ingen risk för för folkmassor enligt Lenita Karlsson.

Mer info om initiativet hittar du här

brobygget_helsida_valsta

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

studeravidare_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
marina_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

centrum_helsida2020
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider