defacto_pan2020
Här är det tänkt att kortegen ska gå

Vill hylla studenterna med kortege

Arlandagymnasiet får ingen officiell kortege men en kommuninvånare har tagit initiativ till en kortege runt om i Märsta för att hylla dem ändå.

centrum_artikel

5:e juni kommer studenterna att hyllas i en kortege runt Märsta. Lenita Karlsson är initiativtagare och har startat en facebookgrupp för att sprida budskapet. Målet är att det ska samlas människor längs vägen för att hylla studenterna som i år inte får något traditionsenligt firande. Dessutom är alla flak i år förbjudna i samband med studentfirande. Då det kommer att vara en jämn ström av fordon som kör runt genom Märsta är det ingen risk för för folkmassor enligt Lenita Karlsson.

Mer info om initiativet hittar du här

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

speedy_vinter_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

januari_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

prima_helsida
connys_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

centrum_helsida2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
prima_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh