panorama_centrum
Här är det tänkt att kortegen ska gå

Vill hylla studenterna med kortege

Arlandagymnasiet får ingen officiell kortege men en kommuninvånare har tagit initiativ till en kortege runt om i Märsta för att hylla dem ändå.

5:e juni kommer studenterna att hyllas i en kortege runt Märsta. Lenita Karlsson är initiativtagare och har startat en facebookgrupp för att sprida budskapet. Målet är att det ska samlas människor längs vägen för att hylla studenterna som i år inte får något traditionsenligt firande. Dessutom är alla flak i år förbjudna i samband med studentfirande. Då det kommer att vara en jämn ström av fordon som kör runt genom Märsta är det ingen risk för för folkmassor enligt Lenita Karlsson.

Mer info om initiativet hittar du här

2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

marinan_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
moderat_outsider
connys