defacto_pan2020
Paddel-arenan på Vikingafältet om allt går enligt planerna.Foto: Pressbild

Vill bygga paddel-arena på Vikingafältet

En grupp av entreprenörer vill bygga en paddel-arena på Vikingafältet närmast Vikingahallen: - Vi blir Europas största inomhus bana med centercourt för framtida VM/SM inom Paddeltennis och i förlängningen en tour, säger Dusyant Patel en av initiativtagarna i gruppen som avser bygga arenan.

centrum_artikel

Paddel är en liten sport men som är på frammarsch i landet. Nu meddelas det att en arena för paddel avses byggas vid Vikingafältet närmast Vikingahallen. Dusyant Patel i gruppen som avser bygga arenan berättar att det är ett gäng entreprenörer som ligger bakom och som har stor passion om att bygga vidare med mottot S1gtuna = 1, det vill säga att Sigtuna ska vara först i landet med en arena.
– Paddel-tennis är på stark frammarsch och har nu gått förbi tennis i Spanien och Brasilien – känns lite som innebandy vågen från slutet/början av 80/90 talet, säger Dusyant till märsta.nu

Kan bli VM-arena
Enligt Dusyant blir arenan i Sigtuna den största av sitt slag i Europa med en centercourt anpassad för framtida VM och SM samt en kommande tour.
– Vår ambition är att Sigtuna Kommun skall vara först med att etablera sig inom detta segment för ett framtida VM. Det finns idag redan 15-tal banor runtom i Sverige – Zlatan är den senaste i raden för att bygga i Sollentuna, fortsätter Dusyant.

Blandning mellan squash och tennis
Enligt pressmaterialet blir det nio banor, fyra under tak och fem utanför. Gruppen säger sig vilja skapa en rörelse för en aktiv kommun där alla är välkomna i en sport för alla. Paddel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Man spelar på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, men till skillnad från tennis så kan man även använda väggarna för att få över bollen. Sporten utövas bland annat av Tomas Brolin, Mats Sundin, Jonas Björkman och Zlatan Ibrahimovic.

Invigs hösten 2018
Gruppen arbetar nu med en arkitekt och ska lämna in handlingar för bygget under november, tanken är att byggstart ska ske under februari/mars med öppning september 2018.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Äldre ungdomar får idrotta igen

Sport Ungdomar födda 2002 eller tidigare får nu träna igen efter nya rekommendationer från FHM.

Malin till landslaget

Fotboll Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

herrallsvenskan

Skånela förlorade i Alstermo

Handboll Skånela förlorade mot Amo Handboll på söndagen: -Torsk mot ett bättre Amo idag.Bara gratulera, twittrar tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider