defacto_pan
Foto: Genrebild

Vildsvin bökar på golfbana – Ska skjutas

Arlandastads Golf har fått tillstånd av polisen att skjuta vildsvin som bökar inne på deras område.

Bökande vildsvin ställer till det inne på Arlandastads Golf, nu kommer man komma tillrätta med problemet genom att skjuta dem. Sigtuna kommun har inga synpunkter på att Arlandastads Golf tar till geväret. I ansökan skriver en representant för Arlandastad Golf att skyddsjakten kommer att bedrivas under dygnets mörka timmar eftersom det är då som vildsvinen är som mest aktiva och inne på banan. Om vildsvinen etablerar sig ännu mer kan det bli aktuellt att skjuta även på dagtid under vinterhalvåret.

Arlandastads Golf har ansökt och beviljats om att skyddsjakt får pågå ända fram till december 2020. I samband med skottlossning måste Arlandastad Golf informera de boende i området om att det ska skjutas.

ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
fme_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

nrh
connys
colorama_april2
defacto_outsider