moderat_jul_nyar
Foto: Genrebild

Vildsvin bökar på golfbana – Ska skjutas

Arlandastads Golf har fått tillstånd av polisen att skjuta vildsvin som bökar inne på deras område.

Bökande vildsvin ställer till det inne på Arlandastads Golf, nu kommer man komma tillrätta med problemet genom att skjuta dem. Sigtuna kommun har inga synpunkter på att Arlandastads Golf tar till geväret. I ansökan skriver en representant för Arlandastad Golf att skyddsjakten kommer att bedrivas under dygnets mörka timmar eftersom det är då som vildsvinen är som mest aktiva och inne på banan. Om vildsvinen etablerar sig ännu mer kan det bli aktuellt att skjuta även på dagtid under vinterhalvåret.

Arlandastads Golf har ansökt och beviljats om att skyddsjakt får pågå ända fram till december 2020. I samband med skottlossning måste Arlandastad Golf informera de boende i området om att det ska skjutas.

colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

sigtunavatten_standard
teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

happyhomes_2019
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
nrh
sigtunavatten_outsider
connys