defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Vild biljakt i centrala Märsta

En dramatisk biljakt inleddes efter att polisen försökte stoppa en bil i centrala Märsta - men föraren vägrat stanna. Föraren och passagerarna dumpade sedan bilen och flydde från platsen. – Vi söker med hundpatruller, säger Anders Mattsson på polisen.

centrum_artikel

Strax innan klockan 23 på fredagen orsakade en personbil ett trafikbrott framför näsan på en polispatrull i centrala Märsta. När polisen försökte stoppa bilen så vägrade föraren att stanna.

”Körde upp på gräsmattan”
Föraren gasade iväg i högfart mot Odensala, vilket föranledde en vild polisjakt genom Märsta. Ett ögonvittne berättar till märsta.nu hur polisbilar körde in ett bostadsområde med hög hastighet.
– En polis körde upp på gräsmattan ut mellan träden till bilvägen mellan husen, de jagade en Volvo inne på gården, säger vittnet.
– De körde uppför backen, runt igen samma varv i väldigt hög hastighet, över 70 km/h, det var en mörk kombi med ljusen släckta och en polisbil hack i häl, det finns gott om hjulspår här, säger ett annat vittne som väcktes av polisens sirener.

Jagar med hundar
Under biljakten tappade polisen bort bilen flera gånger.
– Man jagade bilen och sen tappat bort den, men sen fick man sikte på den igen, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.
Bilen dumpades sedan och flera personer flydde platsen till fots. Anders Mattsson har i nuläget inga uppgifter om signalement på personerna, man har heller inte något exakt antal på hur många personer det är. Ett stort pådrag söker nu efter föraren och passagerarna till bilen.
– Man har bland annat hundpatruller som man söker med, och patruller som söker, säger Anders Mattsson.

Under morgonen meddelar Polisen att ingen person frihetsberövats med anledning av denna händelse.

  • Har du bilder? Kontakta redaktionen!
fixa_laddplats_helsida
skanela_event_helsida
happyhomes_sommar2020
personal_sandstrom_helsida
landsbygdsdag
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
boisigtuna
2020_helsida
corner_helsida
meko_helsida
meko_outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
personal_outsider
corner_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
laddplats_out
skanela_event_outsider
outsider
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider