moderater_pan_sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Viktig seger för Skånela i bottenmöte

Skånela tog två viktiga poäng i bottenmötet mot Nacka: - Det var väl värda poäng, konstaterade tränare Fredrik Söderberg.

centrum_artikel

Skånela låg inför det nya året oväntat i botten av Damallsvenskan och när årets första match skulles spelas var det ett bottenmöte mot Nacka. 60 minuter senare stod det 29-20 på resultattavlan och Skånela hade tagit sig upp över negativt kval.
– Det var väl värda poäng, vi har haft en jobbig höst där vi varit bra i många matcher men inte kammat hem några poäng. Idag var vi bra och fick med oss poäng, sa Fredrik Söderberg efter matchen.

Segern var ohotad, Nacka kom inte närmare än 14-12 efter att Skånela haft en sämre period i matchen i slutet av första där man tappade aggressiviteten enligt Söderberg. Men sista delen av matchen gör man 14-8 på Nacka och saken var biff.
– Det känns stabilt hela vägen, vi tar en tidig ledning och vi har ledningen matchen igenom. Sen får vi en liten downperiod i slutet av första där vi tappar aggressivitet. Annars är det bra prestation, bra försvar, målvakt och kontringsspel, analyserar Söderberg.

Målen
Andersson 6, Bergsten 6, Kou Aune 5, Wislander 4, Schaerlund 2, Nygårds 2, Lundström, Lundin, Olofsson, Lannermalm

dack-helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

connys_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

2020_helsida
defacto_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

bostad_helsida
division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

helsida_var2021
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

vaccin

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
mp-outsider
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
connys