januari
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Viktig seger för Skånela i bottenmöte

Skånela tog två viktiga poäng i bottenmötet mot Nacka: - Det var väl värda poäng, konstaterade tränare Fredrik Söderberg.

centrum_artikel

Skånela låg inför det nya året oväntat i botten av Damallsvenskan och när årets första match skulles spelas var det ett bottenmöte mot Nacka. 60 minuter senare stod det 29-20 på resultattavlan och Skånela hade tagit sig upp över negativt kval.
– Det var väl värda poäng, vi har haft en jobbig höst där vi varit bra i många matcher men inte kammat hem några poäng. Idag var vi bra och fick med oss poäng, sa Fredrik Söderberg efter matchen.

Segern var ohotad, Nacka kom inte närmare än 14-12 efter att Skånela haft en sämre period i matchen i slutet av första där man tappade aggressiviteten enligt Söderberg. Men sista delen av matchen gör man 14-8 på Nacka och saken var biff.
– Det känns stabilt hela vägen, vi tar en tidig ledning och vi har ledningen matchen igenom. Sen får vi en liten downperiod i slutet av första där vi tappar aggressivitet. Annars är det bra prestation, bra försvar, målvakt och kontringsspel, analyserar Söderberg.

Målen
Andersson 6, Bergsten 6, Kou Aune 5, Wislander 4, Schaerlund 2, Nygårds 2, Lundström, Lundin, Olofsson, Lannermalm

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

2020_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

januari_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

ridskola2020_helsida
meko_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

prima_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

coronapandemin

Fritidschefen: Går emot allt vad vi vill

Sport Riksidrottsförbundet uppmanade kommunerna till dialog innan man stängde ner hallar men Sigtuna kommun och andra i länet stängde ner ändå: - De här besluten vi tagit nu går givetvis emot allt vi egentligen vill. Vi vill såklart att våra invånare ska använda våra anläggningar, röra på sig, ha kul tillsammans – och må gott, säger Kultur- och fritidsförvaltningen chef Lars Palmér.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
prima_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
nrh