defacto_pan2020
Ola Pewik i match mot Kärra Foto: Magnus Granhagen

Viktig seger för decimerat skånela

Skånela tog en viktig seger på lördagen och vann trots ett stort manfall.

centrum_artikel

Skånela kom till start utan ett stort antal ordinarie spelare, bland annat saknades Isak Nielsen och Simon Lindberg. Istället fick ett antal yngre förmågor chansen och hela sju spelare var födda på 00-talet. Det var en rivstart av märstalaget med ledning 3-0 varpå VästeråsIrsta vänder på steken inom några minuter. Men efter en kvart är det ny skånelaledning och efter det finns det inget annat lag på banan. I paus har Skånela klara 17-11. Segern är aldrig hotad i andra då Skånela har en säker ledning och man drygar också ut. I andra släpper man dessutom bara in 7 mål och slutresultatet kan skrivas till 29-18.

Robert Ladan och Ola Pewik visar vägen med sina nio respektive åtta mål. I övrigt var det utspritt i målprotokollet. Segern var nödvändig för att Skånela ska kunna hänga på i jakten på kval. Det skiljer fem poäng upp till Karlskrona med nio matcher kvar att spela. Närmast väntar derby hemma mot Rimbo på onsdag kväll.

Målen
Ladan 9, Pewik 8, Friström 2, Dahlkvist 2, Frank 2, Rahali 2, Lahdo, Tapper, Östling, Fager

2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Äldre ungdomar får idrotta igen

Sport Ungdomar födda 2002 eller tidigare får nu träna igen efter nya rekommendationer från FHM.

Malin till landslaget

Fotboll Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

herrallsvenskan

Skånela förlorade i Alstermo

Handboll Skånela förlorade mot Amo Handboll på söndagen: -Torsk mot ett bättre Amo idag.Bara gratulera, twittrar tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider