arlandagk_panorama
Hetsigt på slutet mellan Arlanda-VallentunaFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Viktig poäng för FC Arlanda

FC Arlanda tog en viktig poäng hemma mot Vallentuna efter en sen kvittering: - Vi har chanser för att vinna matchen, säger tränare Elias Charbachi.

centrum_pask

Topplaget Vallentuna inledde piggast i första och hade flertal chanser att göra mål på de första 20 minuterna. Milo Hanna och Arlandas försvar lyckades på något sätt freda målet. Till sist kom utdelning för Vallentuna, milo Hanna tappar ett inlägg som en framrusande vallentunaspelare kan skjuta in i mål. Sista 20 minuterna är det Arlanda som lyckas komma fram allt mer och Maik Aslan stöter in bollen i mål i samband med en frispark.

Tidigt i andra kommer nytt mål för Vallentuna och matchen har därefter inget vidare tempo, det dras ner ytterligare när Xavier Espinosa tacklas bryskt i ryggen och blir liggande en bra stund innan båren kommer in. Otäcka minuter då unge Espinosa låg orörlig på gräset. Efter att spelet återupptagits kom kvitteringen för Arlanda i 80:e minuten sedan Karim Yaghalji språngnickat in bollen förbi Jonas Bylund i Vallentunas mål.

Sista tio blev sedan hetsiga och domaren hade fullt schå med att hålla ordning. 2-2 stod sig dock och Arlanda fick en viktig poäng. Därmed kliver man upp på kvalplats och har Håbo en poäng framför. Lördagens derby mot Märsta blir viktig för båda lagen. Seger för Arlanda och man är bara fem poäng bakom Märsta, seger för MIK och de kan hänga på i toppen igen.

Tränaren Elias Charbachi var tillbaka på bänken efter att ha missat några matcher i början av hösten. Han var på det stora hela nöjd med att man fick oavgjort men tycker att det lika väl kunde ha blivit seger:
– Vi har chanser för att vinna matchen, vi ger bort två mål, men moraliskt starkt av oss att komma tillbaka.

Charbachi är kritisk mot att Vallentunas spelare fick vara kvar på planen efter den tuffa tacklingen mot Espinosa i 70:e minuten.
– Det är inget som hör hemma på en fotbollsplan, ett knä rakt i ryggen.

I derbyt mot Märsta spår Arlandatränaren samma typ av matchbild som mot Vallentuna:
– Blir nog samma karaktär som här, tufft och så, det är en match som alla andra, jag har varit med för länge för att bara fokusera på en enda match. Alla matcher är lika viktiga.

Arlanda saknade Diego Rodriguez i matchen. Oklart om han är med i derbyt. Maik Aslan spelade för övrigt mittfältare och inte mittback, ett nytt drag av Charbachi.

happyhomes_2019
division 5

Inledde femman med seger

Fotboll Storsatsande Rosersbergs Ik inledde Division 5 med premiärseger mot Hallsta med 3-1: - Viktigt med en bra start och nu väntar två tuffa bortamatcher innan vi ses hemma på vallen igen, skriver RIK på sin facebooksida.

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Nygårds kvar i Skånela

Handboll Skånela har förlängt med Anna Nygårds: - Anna har varit en viktig del i vårt anfallsspel i många år och att hon fortsätter är en viktig del i att behålla kontinuiteten, kommenterar tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg

logistik_utbildning
EXTRA

Annika utses till Årets ungdomsledare

Ishockey Kultur- och fritidsnämnden har utsett Wings Annika Bröms till Årets ungdomsledare: - Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor, lyder motiveringen.

valsta_utveckling
EXTRA

Wings nära Ettan efter storseger

Ishockey Wings gjorde det "omöjliga" på onsdagen och besegrade tabellettan Hanviken med 8-3. Därmed knep man andraplatsen i serien som kan innebära avancemang.

colorama_april2
ica_pask
Handbollskvalet

Förlust i andra matchen

Handboll Skånela föll i den andra kvalmatchen mot Önnered och det står nu 1-1 i matcher: - En god prestation där vi kämpar och försöker med alla möjliga medel. Tyvärr räckte det inte till seger men vi bevisar att vi kan dansa även på bortaplan mot handbollsligalag, skriver tränare Jimmy Karlsson på Facebook.

fme_helsida

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

golf Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

sigtunavatten_standard
sh_oppet
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
colorama_april
bonava_outsider
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider