defacto_pan
Hetsigt på slutet mellan Arlanda-VallentunaFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Viktig poäng för FC Arlanda

FC Arlanda tog en viktig poäng hemma mot Vallentuna efter en sen kvittering: - Vi har chanser för att vinna matchen, säger tränare Elias Charbachi.

Topplaget Vallentuna inledde piggast i första och hade flertal chanser att göra mål på de första 20 minuterna. Milo Hanna och Arlandas försvar lyckades på något sätt freda målet. Till sist kom utdelning för Vallentuna, milo Hanna tappar ett inlägg som en framrusande vallentunaspelare kan skjuta in i mål. Sista 20 minuterna är det Arlanda som lyckas komma fram allt mer och Maik Aslan stöter in bollen i mål i samband med en frispark.

Tidigt i andra kommer nytt mål för Vallentuna och matchen har därefter inget vidare tempo, det dras ner ytterligare när Xavier Espinosa tacklas bryskt i ryggen och blir liggande en bra stund innan båren kommer in. Otäcka minuter då unge Espinosa låg orörlig på gräset. Efter att spelet återupptagits kom kvitteringen för Arlanda i 80:e minuten sedan Karim Yaghalji språngnickat in bollen förbi Jonas Bylund i Vallentunas mål.

Sista tio blev sedan hetsiga och domaren hade fullt schå med att hålla ordning. 2-2 stod sig dock och Arlanda fick en viktig poäng. Därmed kliver man upp på kvalplats och har Håbo en poäng framför. Lördagens derby mot Märsta blir viktig för båda lagen. Seger för Arlanda och man är bara fem poäng bakom Märsta, seger för MIK och de kan hänga på i toppen igen.

Tränaren Elias Charbachi var tillbaka på bänken efter att ha missat några matcher i början av hösten. Han var på det stora hela nöjd med att man fick oavgjort men tycker att det lika väl kunde ha blivit seger:
– Vi har chanser för att vinna matchen, vi ger bort två mål, men moraliskt starkt av oss att komma tillbaka.

Charbachi är kritisk mot att Vallentunas spelare fick vara kvar på planen efter den tuffa tacklingen mot Espinosa i 70:e minuten.
– Det är inget som hör hemma på en fotbollsplan, ett knä rakt i ryggen.

I derbyt mot Märsta spår Arlandatränaren samma typ av matchbild som mot Vallentuna:
– Blir nog samma karaktär som här, tufft och så, det är en match som alla andra, jag har varit med för länge för att bara fokusera på en enda match. Alla matcher är lika viktiga.

Arlanda saknade Diego Rodriguez i matchen. Oklart om han är med i derbyt. Maik Aslan spelade för övrigt mittfältare och inte mittback, ett nytt drag av Charbachi.

EXTRA

Domare slagen under match i Odensala

Fotboll En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

logistik_sigtuna
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad

Premiär för FC Arlandas fotbollsskola

Fotboll FC Arlanda höll sin första fotbollsskola den gångna veckan: - Det var en bra start med drygt 30 barn som tränade i fyra dagar, berättar Eddie Khalaf, ansvarig för fotbollsskolan

happyhomes_2019
colorama_april2

Kommunens personalklubb på internationell turnering

Fotboll Sigtuna kommuns personalklubb har varit i Prag för att spela i en av Europas största amatörcuper i fotboll: - Det här var första året som vi deltog och sammanfattningsvis så var det väldigt lyckat, säger personalklubbens ordförande Erik Aravena Valencia.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

sommar
fme_helsida

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

connys
nrh
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
colorama_april