stationshusen
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Viker sig inte för hot om uteslutning

Trots hot om uteslutning och att styrelsen i Miljöpartiet i Sigtuna inte får avvika från uppgörelsen med Socialdemokraterna och Liberalerna deklarerar styrelsen i Miljöpartiet att man fortfarande kommer att rösta fritt i Kommunstyrelse och fullmäktige.

centrum_artikel

Under onsdagen gick Henrik Naglitch (MP), ersättare fullmäktige och medlem, ut med ett pressmeddelande där MP i Stockholms län ska ha fråntagit styrelsen i Sigtuna rätten att säga upp samarbetet med Socialdemokraterna och Liberalerna. Uppsägningen ansågs vara ogiltig och ett uteslutningsärende har även inletts mot Pierre Cengiz-Edstrand:
– MP Sigtunas styrelse anser att distriktsstyrelsens agerande är häpnadsväckande. I sin iver att visa sig regeringsdugliga och lojala mot S drar man sig inte för att ignorera demokratiskt fattat medlemsbeslut, offra kommunalråd, den av medlemmarna valda styrelsen och i och med det också MP:s medlemmar, skriver styrelsen i Sigtuna i ett pressutskick.

Tre medlemmar i MP Sigtuna; Henrik Naglitch, Elwood Overholt och Karolina Windefalk delar inte Cengiz-Edstrands uppfattning om att det är ett avtalslöst samarbete utan att koalitionen med S och L ska fortsätta. Enligt pressmeddelandet från Miljöpartiets styrelse i Sigtuna ska det röra sig om fyra medlemmar. Socialdemokraterna ska enligt uppgift ha försökt bilda majoritet nu när Cengiz-Edstrand inte medverkar i kommunledningen men utan resultat. Därmed står nuvarande styre på 22 mandat samt två från Vänsterpartiet som gett ett ”tyst stöd” under mandatperioden.
– Vi är beredda att ta ansvar för kommunen och kommuninvånarnas bästa. Men vi är inte beredda att sälja vår själ, skriver styrelsen för MP i Sigtuna.

Man kallar även uteslutningsutredningen mot Cengiz-Edstrand för ogrundad och orättvis då han ska ha följt medlemmarnas beslut. Han kommer att behålla sina uppdrag och har styrelsens fulla stöd. Karolina Windefalk klargjorde för märsta.nu under onsdag kväll att varken hon eller Naglitch och Overholt gör anspråk på makten i (MP) trots att de för en tid sedan gick ut med beskedet att det nu finns två Miljöpartier i kommunen.
– Vi vill bara att allt ska gå rätt till, sa Windefalk.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
meko_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
meko_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider