halloween_centrum
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Viker sig inte för hot om uteslutning

Trots hot om uteslutning och att styrelsen i Miljöpartiet i Sigtuna inte får avvika från uppgörelsen med Socialdemokraterna och Liberalerna deklarerar styrelsen i Miljöpartiet att man fortfarande kommer att rösta fritt i Kommunstyrelse och fullmäktige.

centrum_artikel

Under onsdagen gick Henrik Naglitch (MP), ersättare fullmäktige och medlem, ut med ett pressmeddelande där MP i Stockholms län ska ha fråntagit styrelsen i Sigtuna rätten att säga upp samarbetet med Socialdemokraterna och Liberalerna. Uppsägningen ansågs vara ogiltig och ett uteslutningsärende har även inletts mot Pierre Cengiz-Edstrand:
– MP Sigtunas styrelse anser att distriktsstyrelsens agerande är häpnadsväckande. I sin iver att visa sig regeringsdugliga och lojala mot S drar man sig inte för att ignorera demokratiskt fattat medlemsbeslut, offra kommunalråd, den av medlemmarna valda styrelsen och i och med det också MP:s medlemmar, skriver styrelsen i Sigtuna i ett pressutskick.

Tre medlemmar i MP Sigtuna; Henrik Naglitch, Elwood Overholt och Karolina Windefalk delar inte Cengiz-Edstrands uppfattning om att det är ett avtalslöst samarbete utan att koalitionen med S och L ska fortsätta. Enligt pressmeddelandet från Miljöpartiets styrelse i Sigtuna ska det röra sig om fyra medlemmar. Socialdemokraterna ska enligt uppgift ha försökt bilda majoritet nu när Cengiz-Edstrand inte medverkar i kommunledningen men utan resultat. Därmed står nuvarande styre på 22 mandat samt två från Vänsterpartiet som gett ett ”tyst stöd” under mandatperioden.
– Vi är beredda att ta ansvar för kommunen och kommuninvånarnas bästa. Men vi är inte beredda att sälja vår själ, skriver styrelsen för MP i Sigtuna.

Man kallar även uteslutningsutredningen mot Cengiz-Edstrand för ogrundad och orättvis då han ska ha följt medlemmarnas beslut. Han kommer att behålla sina uppdrag och har styrelsens fulla stöd. Karolina Windefalk klargjorde för märsta.nu under onsdag kväll att varken hon eller Naglitch och Overholt gör anspråk på makten i (MP) trots att de för en tid sedan gick ut med beskedet att det nu finns två Miljöpartier i kommunen.
– Vi vill bara att allt ska gå rätt till, sa Windefalk.

helsida_var2021

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

centrum_helsida2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
bostad_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
connys