arlandagk_panorama
Victoria Enefors med Katarina Jagellonicas klänning som hon låtit sy upp inför kröningsresanFoto: Insändarbild

Victoria åker kunglig kröningsresa

Victoria Enefors, till vardags lärare på S:t Pers skolan i Sigtuna, kommer i sommar att åka på kunglig kröningsresa genom Mälaren och stanna till i Sigtuna.

banner_juni_artikel

Det var 450 år sedan Katarina Jagellonicas kröningsresa ägde rum mellan Stockholm och Uppsala. För att uppmärksamma bröllopet mellan Johan III och Katarina Jagellonica ger sig läraren och väsbybon Victoria Enefors ut på samma färd, dessutom med en trädbåt och med en klänning som ser ut som Katarina Jagellonicas bröllopsklänning som Victoria låtit sy upp.

Färden beräknas ta två dagar, hon lämnar Stockholm på sin medeltidsbåt Blanka 2:a juni kl. 11 och båten når Sigtuna på söndag klockan 18. Vid ankomst till Sigtuna finns möjlighet att träffa Victoria och fotografera sig med henne.
– Jag kommer kortfattat berätta om drottningens liv och allmänheten kan ställa frågor till båtbesättningen om medeltidsbåtar och hur man reste förr i tiden till sjös. Båten fortsätter sedan sin resa vidare till Uppsala och kommer fram nästa dag.

banner_juni_helsida

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

ica_valsta_choklad
fme_helsida
sbrf_helsida

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

defacto_helsida
colorama_april2
happyhomes_2019
sommar
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
fme_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider