moderat_sommar
Victoria Enefors med Katarina Jagellonicas klänning som hon låtit sy upp inför kröningsresanFoto: Insändarbild

Victoria åker kunglig kröningsresa

Victoria Enefors, till vardags lärare på S:t Pers skolan i Sigtuna, kommer i sommar att åka på kunglig kröningsresa genom Mälaren och stanna till i Sigtuna.

centrum_artikel

Det var 450 år sedan Katarina Jagellonicas kröningsresa ägde rum mellan Stockholm och Uppsala. För att uppmärksamma bröllopet mellan Johan III och Katarina Jagellonica ger sig läraren och väsbybon Victoria Enefors ut på samma färd, dessutom med en trädbåt och med en klänning som ser ut som Katarina Jagellonicas bröllopsklänning som Victoria låtit sy upp.

Färden beräknas ta två dagar, hon lämnar Stockholm på sin medeltidsbåt Blanka 2:a juni kl. 11 och båten når Sigtuna på söndag klockan 18. Vid ankomst till Sigtuna finns möjlighet att träffa Victoria och fotografera sig med henne.
– Jag kommer kortfattat berätta om drottningens liv och allmänheten kan ställa frågor till båtbesättningen om medeltidsbåtar och hur man reste förr i tiden till sjös. Båten fortsätter sedan sin resa vidare till Uppsala och kommer fram nästa dag.

landsbygd_sigtuna_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
marina_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

centrum_helsida2020
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider