defacto_pan
Victoria Enefors med Katarina Jagellonicas klänning som hon låtit sy upp inför kröningsresanFoto: Insändarbild

Victoria åker kunglig kröningsresa

Victoria Enefors, till vardags lärare på S:t Pers skolan i Sigtuna, kommer i sommar att åka på kunglig kröningsresa genom Mälaren och stanna till i Sigtuna.

marstakalaset_artikel

Det var 450 år sedan Katarina Jagellonicas kröningsresa ägde rum mellan Stockholm och Uppsala. För att uppmärksamma bröllopet mellan Johan III och Katarina Jagellonica ger sig läraren och väsbybon Victoria Enefors ut på samma färd, dessutom med en trädbåt och med en klänning som ser ut som Katarina Jagellonicas bröllopsklänning som Victoria låtit sy upp.

Färden beräknas ta två dagar, hon lämnar Stockholm på sin medeltidsbåt Blanka 2:a juni kl. 11 och båten når Sigtuna på söndag klockan 18. Vid ankomst till Sigtuna finns möjlighet att träffa Victoria och fotografera sig med henne.
– Jag kommer kortfattat berätta om drottningens liv och allmänheten kan ställa frågor till båtbesättningen om medeltidsbåtar och hur man reste förr i tiden till sjös. Båten fortsätter sedan sin resa vidare till Uppsala och kommer fram nästa dag.

ica_valsta_choklad
miljopris_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
marstakalas_helsida
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

sommar
defacto_helsida

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

sommar_centrum
kontor_thaifong

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

connys
arlanda_golf_juli2_outsider
miljopris_outsider
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
colorama_april