defacto_pan
Victoria Enefors med Katarina Jagellonicas klänning som hon låtit sy upp inför kröningsresanFoto: Insändarbild

Victoria åker kunglig kröningsresa

Victoria Enefors, till vardags lärare på S:t Pers skolan i Sigtuna, kommer i sommar att åka på kunglig kröningsresa genom Mälaren och stanna till i Sigtuna.

Det var 450 år sedan Katarina Jagellonicas kröningsresa ägde rum mellan Stockholm och Uppsala. För att uppmärksamma bröllopet mellan Johan III och Katarina Jagellonica ger sig läraren och väsbybon Victoria Enefors ut på samma färd, dessutom med en trädbåt och med en klänning som ser ut som Katarina Jagellonicas bröllopsklänning som Victoria låtit sy upp.

Färden beräknas ta två dagar, hon lämnar Stockholm på sin medeltidsbåt Blanka 2:a juni kl. 11 och båten når Sigtuna på söndag klockan 18. Vid ankomst till Sigtuna finns möjlighet att träffa Victoria och fotografera sig med henne.
– Jag kommer kortfattat berätta om drottningens liv och allmänheten kan ställa frågor till båtbesättningen om medeltidsbåtar och hur man reste förr i tiden till sjös. Båten fortsätter sedan sin resa vidare till Uppsala och kommer fram nästa dag.

fme_oktober
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
ica_oktober

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

connys
defacto_outsider
colorama_april2
nrh