defacto_pan2020
Viby by några kilometer utanför SigtunaFoto: Wikipedia

Viby by ska säljas

Viby by i Sigtuna ska säljas, det har ägaren Statens fastighetsverk beslutat.

centrum_artikel

Viby by är ett besöksmål bland förskoleklasser och andra skolbarn. Statens fastighetsverk som äger Viby by har beslutat att sälja det enligt Svenska Dagbladet. Det bekräftas även via Statens fastighetsverk.

Området anlades redan 1164 och idag ser den ut som den gjorde för ca 200 år sedan då den befolkades av arrendetorpare under Venngarns kungsgård. Det finns också lämnar kvar från Viby kloster. Husen på området är uppförda på 1700-1800-talet. Det omfattas nu av statliga kulturskyddet och en kommande köpare kan inte förändra det utan tillstånd från Länsstyrelsen.

boisigtuna

Nu kan du utse Årets eldsjäl i Valsta

Märstafolket För första gången kan allmänheten vara med och nominera till årets Eldsjäl i Valsta: - Vi vill lyfta fram människor som jobbar ideellt för stadsdelens utveckling, säger Lola Svensson, projektledare för Vi är Valsta.

personal_sandstrom_helsida
meko_helsida
connys_helsida
landsbygdsdag
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
helsida
skanela_event_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

fixa_laddplats_helsida
centrum_sommar_out
budget_outsider
laddplats_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
personal_outsider
outsider
corner_outsider
skanela_event_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider