moderaterna_panorama
Foto: NewFace/Jeanette Sundin

Vi agerar innan rivningsbeslut

Vi boende vet att beslut att riva Smedsgården ännu inte tagits, det är därför vi agerar nu.

Och vi mår inte dåligt för att det byggs nytt i Sigtuna utan för att man vill riva våra hem och två av Märstas finaste gamla hus som man istället borde vårda, värna och vara otroligt stolt över.

Vi har valt att bo på platsen och fått lgh genom köpoäng. Om det rivs är boende alternativen få pga bostadsbristen. Sigtunahem säger att dom inte kommer sätta oss på gatan men det är inte samma sak som att få en lgh där man faktiskt vill bo. Sigtunahem säger också att om vi flyttar tillbaka till nybygget står dom för flytten och vi får behålla våra köpoäng i annat fall får vi själva stå för flytt och alla omkostnader samt förlorar poängen.

Problemet är att ingen av oss hyresgäster har råd att flytta till en nyproduktion och tre av hushållen står inte i nya bostadskön då dom tänkt bo kvar i huset livet ut, dom har således 0 poäng. Om det ändå kommer till rivning, ta ansvar för oss boende. Låt oss bestämma var vi vill bo, ta flytten, låt oss behålla köpoängen och se till att dom hyresgäster som förlorat sina får tillbaks dom.

Göran Langer(vd Sh) säger i insändare att dom inte ska ansöka om rivning (det är inte vad vi fick höra på möte i april) och att inget detaljarbete pågår men i nästa stycke står att man tar fram förslag på hur tomten skulle kunna utvecklas och att dom gör bedömning att det är billigare att bygga nytt i stället för renovera. Det här är bara lek med ord, ett inlindat sätt att skriva rivning.

Om Sigtunahem verkligen bryr sig om kulturhistoriska miljöer och värden skulle förslaget att bygga på platsen aldrig kommit upp.

Sigtunahem säger sig ta medbestämmande och boendeinflytande på stort allvar. Finemang! Bevara då Smedsgården och tomten i oförstört skick, det är vad vi hyresgäster och dom över 500 som hittills skrivit på vår namninsamling vill.

Då Sigtunahem säger att det är på uppdrag av kommunen dom utreder platser för nybyggnation vädjar vi till alla partier i fullmäktige att stoppa planerna på en rivning för gott. Ge husen samma status och skydd som dom äldre fastigheter som värnas i Sigtuna.

Låt Smedsgården och tomten vara en oas för människa, djur och natur.

  • Boende på Smedsgården
marinan_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

connys_helsida
valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

2020_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

liber_helsida

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

defacto_helsida

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

ewas_helsida

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022