defacto_pan2020
Foto: Scandinavian XPO/Illustration/Montage

Verksamheter igång i Scandinavian XPO

Scandinavian XPO som öppnar fullt ut vid årsskiftet 20/21 har redan ett flertal verksamheter igång.

centrum_artikel

Redan idag bedrivs det ett antal verksamheter i gamla Eurostop, numera Scandinavian XPO. Till årsskiftet i år öppnar mötesarenan upp för fullt. De gamla verksamheterna kommer att bli en del av den nya. Vid öppningen kommer Scandinavian XPO att bli nordens närmaste mötesplats med 40 000 kvadratmeter som innehåller tre olika evenemangshallar, konferensrum, hotell, restauranger och vårdcentral bland annat.

De verksamheter som redan finns idag är bland annat Ahlsell, Byggmax, Din Doktor, Salong Eurostop och Circle K.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

happyhomes_sommar2020
rentawreck_helsida
defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

vardcentral_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider