bostadsformedling
Foto: Pressbild/Swedavia

Verklig version av The Terminal på Arlanda

En verklig version av filmen The Terminal med Tom Hanks utspelar sig just nu på Arlanda när två personer som utvisats inte tas emot at forna hemlandet Turkmenistan rapporterar Expressen.

centrum_artikel

Två personer, Andrey och hans mamma, har fastnat på Arlanda. De lämnade Turkmenistan för tio år sedan och hamnade i Sverige där de fick jobb och sedan bott på olika platser, bland annat Kiruna. Men sedan i februari har utvisningsbeslut mot dem verkställts och de lämnade Sverige för Finland där de hoppades få asyl. Istället skickade Finland dem tillbaka till Arlanda eftersom Sverige var det första land de kom till i EU och det är här asylskälen ska prövas.

Nu har de vistats på Arlanda i en månad, Turkmenistan tar inte emot dem och i Sverige ska utvisningsbeslutet verkställas. De har tillfrågats om ett tredje land, Ryssland, men de är ju inte ryssar utan rysktalande turkmener, rapporterar Expressen.

På Arlanda har flygplatspersonal engagerat sig, de har bland annat fått matkuponger och ibland pengar. 21:a augusti ska de få ett nytt beslut om sitt fall. Tills dess blir de sittande där.

Andrey och hans mamma skulle kunna vända sig till en kommun, exempelvis Sigtuna för att få stöd även om kommunen inte har någon skyldighet att ta hand om dem.

brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
connys_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

2020_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

studeravidare_helsida
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
outsider_sommarlov
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider