defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Jonna Kautonen

”Vem som helst kan komma in”

Arlandaarbetaren Salah Habin Voras arbetar på restaurang på Arlanda och efter dåden i Bryssel är han orolig: - Vi har ju öppet här och vem som helst kan ju komma in här innanför säkerhetskontrollen, säger han till P4 Uppland.

centrum_artikel

Efter dåden i Bryssel vill många nu se att flygplatserna genomför säkerhetskontroller redan i ingången till flygplatsen. En del flygplatser har redan den typ av kontroller men Bryssel hade det inte och inte heller Arlanda. P4 Uppland har träffat Salah Habin Voras som arbetar på en av Arlandas restauranger:
– Det känns värre nu. Vi har ju öppet här och vem som helst kan ju komma in här innanför säkerhetskontrollen, säger han enligt P4 Upplands webbsajt.

Vill se fler poliser
Salas Habit Voras vill att polis och skyddsvakter syns oftare på flygplatser och inte bara när det är skärpt läge. Men extra säkerhetskontroller är inte inplanerade och flygtrafiken påverkades bara genom att plan till Bryssel inte avgick. Henrik Kelfve, chef för samhällskommunikation på Swedavia avråder dock inte fåra att flyga:
– Det tycker inte att man ska göra. Det är för att vi har en väldigt hög säkerhet. Vi vet ännu inte exakt vad som har hänt på Bryssels flygplats eller hur det har gått. Samhället måste fortsätta fungera, säger Kelfve till Aftonbladet.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
nrh
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider