defacto_pan
Märstabon Tony Barosen är en av delägarna i Veddestagruppen.Foto: Veddestagruppen
Så här blir anläggningen när den står klarFoto: Veddestagruppen

Veddestagruppen ska växa i Arlandastad

Veddestagruppen med delägaren Tony Barosen från Märsta uppför nytt logistikcenter i Arlandastad.

marstakalaset_artikel

Veddestagruppen kommer att uppföra en fastighet på 25 0000 kvadratmeter i Arlandastad för att hantera deras verksamhet, i samband med etableringen tror man att det blir många nya jobbtillfällen. Märstabon Tony Barosen är en av delägarna i företaget:
– Jag gör en gissning på att 20-30 personer initialt men mer allt eftersom våra kunder växer i volym. Vi har idag full beläggning på företagen och våra kunder aviserar för merförsäljning redan nu, berättar Tony Barosen för märsta.nu

Tony Barosen är VD för ett av Veddestagruppens dotterbolag, Bemanningsstyrkan i Rosersberg AB. Idag är antalet anställda ca 200 stycken, utöver det tillkommer 60 anställda i de tre andra bolagen.
– Vi har vuxit starkt de senaste åren genom organisk tillväxt. Därav behovet att flytta till en större lokal.

Tidigare har man haft lokaler i Rosersberg, närheten till Arlanda samt både E4 och E18 från det nya läget i Arlandastad var en av anledningarna till flytten. Fastigheten förväntas vara uppförd det första kvartalet 2020 och anpassas för att tillgodose Veddestagruppens behov. Det är Logisticenters och Skanska som sköter uppförandet. Utöver Bemanningsstyrkan är de tre andra bolagen Veddesta Distribution, Veddesta Transport och Multi Logistik. Med den nya anläggningen kommer man att öka sin lagerkapacitet upp till 50 procent.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
colorama_april2
arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
happyhomes_2019

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sommar_centrum
kontor_thaifong

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

connys
miljopris_outsider
colorama_april
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
sportfiske_sommar