arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattnet nu normalt igen

Det ska inte vara några problem med vattnet längre. Har man brunt så ska det spolas ur i kranarna.

banner_juni_artikel

Onsdagens vattenläcka på Sätuna, Norrbacka, Arenberga och delar av centrala Märsta uppstod på grund av ett omläggningsarbete av en vatten- och avloppsledning. Den aktuella sträckan som är trasig har stängts av med ventiler från båda håll. Ingen var utan vatten är beskedet från Sigtuna Vatten och Renhållning men vattnet kunde delvis vara brunt i det aktuella området. Det berodde på missfärgningar och avlagringar som lossnat från insidan av vattenledningarna när hastigheten av vattnet blivit för högt eller att vattenflödet ändrat riktning på grund av läckan. I samband med läckan har man satt ut två tappställen, dels vid HSB-skrapan och vid Sätunaskolan.

Sigtuna Vatten och Renhållning uppmanar den som har brunt i kranen att spola. Vattnet ska dock inte vara farligt. Spolningen i systemet ska ha gjort vattnet klart tills nu. Den aktuella delen som är trasig i systemet kommer att hållas stängd efter reparationen tills ett godkänt vattenprov finns.

Följ Sigtuna vattens hemsida för kontinuerlig uppdatering (Extern länk)

fme_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
banner_juni_helsida
colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
sbrf_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

defacto_helsida
oppning_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

defacto_outsider
connys
midsommar_valsta_outsider
oppning_outsider
nrh
sh_bovard_out
sbrf_outsider
sh_oppet
colorama_april
ridskola2019_outsider
fme_outsider