centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattnet nu normalt igen

Det ska inte vara några problem med vattnet längre. Har man brunt så ska det spolas ur i kranarna.

centrum_jul_artikel

Onsdagens vattenläcka på Sätuna, Norrbacka, Arenberga och delar av centrala Märsta uppstod på grund av ett omläggningsarbete av en vatten- och avloppsledning. Den aktuella sträckan som är trasig har stängts av med ventiler från båda håll. Ingen var utan vatten är beskedet från Sigtuna Vatten och Renhållning men vattnet kunde delvis vara brunt i det aktuella området. Det berodde på missfärgningar och avlagringar som lossnat från insidan av vattenledningarna när hastigheten av vattnet blivit för högt eller att vattenflödet ändrat riktning på grund av läckan. I samband med läckan har man satt ut två tappställen, dels vid HSB-skrapan och vid Sätunaskolan.

Sigtuna Vatten och Renhållning uppmanar den som har brunt i kranen att spola. Vattnet ska dock inte vara farligt. Spolningen i systemet ska ha gjort vattnet klart tills nu. Den aktuella delen som är trasig i systemet kommer att hållas stängd efter reparationen tills ett godkänt vattenprov finns.

Följ Sigtuna vattens hemsida för kontinuerlig uppdatering (Extern länk)

defacto_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

fme_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

colorama_jul
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
ica_oktober
tp_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

julbord_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

sigtunavatten_standard
nrh
julbord
tp_outsider
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys