defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattnet nu normalt igen

Det ska inte vara några problem med vattnet längre. Har man brunt så ska det spolas ur i kranarna.

centrum_artikel

Onsdagens vattenläcka på Sätuna, Norrbacka, Arenberga och delar av centrala Märsta uppstod på grund av ett omläggningsarbete av en vatten- och avloppsledning. Den aktuella sträckan som är trasig har stängts av med ventiler från båda håll. Ingen var utan vatten är beskedet från Sigtuna Vatten och Renhållning men vattnet kunde delvis vara brunt i det aktuella området. Det berodde på missfärgningar och avlagringar som lossnat från insidan av vattenledningarna när hastigheten av vattnet blivit för högt eller att vattenflödet ändrat riktning på grund av läckan. I samband med läckan har man satt ut två tappställen, dels vid HSB-skrapan och vid Sätunaskolan.

Sigtuna Vatten och Renhållning uppmanar den som har brunt i kranen att spola. Vattnet ska dock inte vara farligt. Spolningen i systemet ska ha gjort vattnet klart tills nu. Den aktuella delen som är trasig i systemet kommer att hållas stängd efter reparationen tills ett godkänt vattenprov finns.

Följ Sigtuna vattens hemsida för kontinuerlig uppdatering (Extern länk)

sommarlov_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
studeravidare_outsider