arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattnet nu normalt igen

Det ska inte vara några problem med vattnet längre. Har man brunt så ska det spolas ur i kranarna.

centrum_pask

Onsdagens vattenläcka på Sätuna, Norrbacka, Arenberga och delar av centrala Märsta uppstod på grund av ett omläggningsarbete av en vatten- och avloppsledning. Den aktuella sträckan som är trasig har stängts av med ventiler från båda håll. Ingen var utan vatten är beskedet från Sigtuna Vatten och Renhållning men vattnet kunde delvis vara brunt i det aktuella området. Det berodde på missfärgningar och avlagringar som lossnat från insidan av vattenledningarna när hastigheten av vattnet blivit för högt eller att vattenflödet ändrat riktning på grund av läckan. I samband med läckan har man satt ut två tappställen, dels vid HSB-skrapan och vid Sätunaskolan.

Sigtuna Vatten och Renhållning uppmanar den som har brunt i kranen att spola. Vattnet ska dock inte vara farligt. Spolningen i systemet ska ha gjort vattnet klart tills nu. Den aktuella delen som är trasig i systemet kommer att hållas stängd efter reparationen tills ett godkänt vattenprov finns.

Följ Sigtuna vattens hemsida för kontinuerlig uppdatering (Extern länk)

ica_pask

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

colorama_april2
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

bonava_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
colorama_april
bonava_outsider
fme_outsider