defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Vattenskador oroar sigtunabor

Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

fraga_liberalerna

I en undersökning kring vattenskador som Länsförsäkringar Stockholm låtit göra bland cirka 1000 stockholmare har 16 sigtunabor medverkat. Var fjärde tillfrågade hade haft vattenskada och mer än hälften förknippade en vattenskada med panik. Nio av tio känner också konkret oro om att drabbas. Det som oroar är krångel och extraarbete kring vattenskada och eventuella höga kostnader.
– Vattenskador är en av de vanligaste skadorna i hemmet och ställer till det rejält för många familjer och hushåll. Skadorna kan innebära allt från att delar av hemmet behöver renoveras till att ägodelar förstörs och att man behöver flytta hemifrån under en tid, säger Cecilia Lilja, egendoms- och byggskadechef på Länsförsäkringar Stockholm.

Sigtunaborna har även låg kunskap om hur vattenskador undviks och förebyggs. Joel Voltaire, utvecklings- och strategichef på Länsförsäkringar Stockholm säger att det är betydligt vanligare med vattenskada än brand och majoriteten av skadorna orsakas av långsamma läckage som är svår att upptäcka.

helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
banner_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
speedy_vinter2020_outsider
banner_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider