moderaterna_sep2020
Olov Holst testar vattnet i BorgmästarängenFoto: Sigtuna kommun

Vattenpump ska påminna om vattnets värde

I samband med att Borgmästarängen invigdes stod även en vattenpump klar som har både symboliskt och funktionellt värde.

Ett vattenmonument har skänkts av Norrvatten till Borgmästarängen, monumentet står vid Mälaren, längst ner på Borgmästarängen. Norrvatten tar ju sitt vatten från Mälaren och pumpen ska påminna oss om vattnets värde. Det går att fylla på flaskor eller dricka direkt ur kranen.

Pumpen invigdes av Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst som fyllde på sin flaska:
– Jag fyllde min flaska och kan konstatera att vattnet var kallt och gott. Jag vill tacka Norrvatten för den tjusiga pumpen som gör så att våra invånare och besökare kan släcka törsten. Dricksvatten är ju vårt allra viktigast livsmedel, men ibland tar vi det kanske för givet. Jag vill därför passa på så här inför sommaren att komma med en liten uppmaning: Var sparsamma och varsamma med vårt vatten.

Håkan Falk, tillförordnad VD för Norrvatten, tycker det är roligt med att få kranvatten på en central plats i Sigtuna.
– Förutom att det blir lättare att fylla sin vattenflaska så är pumpen ett sätt att uppmärksamma vattnets värde – utan rent vatten i kranen skulle inte våra samhällen fungera. Det är därför viktigt att vi är rädda om vårt vatten till exempel genom att vi tänker på att inte slösa på kranvatten i onödan och att vi skyddar våra vattentäkter från föroreningar, säger Falk.

happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider