arlandagk_panorama
Arbete med läckan på Mossgatan i Hällsbo

Vattenläcka drabbar Hällsbo

En vattenläcka påverkar vattentillförsel i Hällsbo, Sigtuna.

rosta_sigtuna2

Ett antal hushåll i Hällsbo påverkas av en vattenläcka vid Mossgatan. Det ska vara 10-12 hus plus att Hälsboskolan påverkas på grund av lågt vattentryck. Enligt Sigtuna Vatten och Renhållning är läckan under kontroll och åtgörande pågår. Några elever från skolan behöver inte hämtas hem då undervisningen och skolverksamhet inte berörs.

Ett tappställe med vatten för bostäderna som är direkt drabbade av läckan har satts ut. Man har isolerat läckan till den berörda gatan och i övrigt kommer det inte vara någon påverka  för andra fastigheter i Hällsbo. Det är oklart när arbetet är klart meddelar Sigtuna Vatten och Renhållning.

Artikeln uppdateras…

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

moderaternamaj
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

nationaldag_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

rosta_sigtuna2
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

nationaldag_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
v_eu_helsida
mp_eu
eu_sap
rosta_sigtuna
nationaldag_out
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
connys
nrh
mp_eu_outsider
colorama_april
v_eu
sh_oppet
sap_outsider_eu
fme_outsider