bovard_sh
Vattnet kanske kan smaka annorlunda under några dagar.Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbyte under några dagar

Under några dagar fram till 4:e april kommer dricksvattnet att levereras från Märsta grundvattenverk.

rosta_sigtuna2

Vattnet i kranen i Sigtuna kommun kommer mellan 1-4 april att komma från Märsta grundvattenverk och inte via Görvälnverket som normalt producerar dricksvattnet. Anledningen till det är att Norrvatten kopplar in en ny ledning vid Stäket. Grundvattnet från Märstaverket är av samma kvalitet men annan teknisk sammansättning än det från Görvälnverket. Troligtvis märker du inte skillnaden men det kan uppstå kalkfläckar i disk- och tvättmaskiner eller vattenkokare. För att undvika eventuella problem under tiden så kan man dosera för hårt vatten i maskinerna. 5:e april levereras vattnet som vanligt igen, till en början kommer vattnet att blandas ut varpå det kan dröja några dagar innan vattnet är som vanligt igen.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

rosta_sigtuna2
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

eu_sap
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

varfest_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

v_eu_helsida
nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
v_eu
fme_outsider
nrh
oppning_outsider
sh_oppet
colorama_april
sap_outsider_eu
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider
defacto_outsider
connys