defacto_pan
Vattnet kanske kan smaka annorlunda under några dagar.Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbyte under några dagar

Under några dagar fram till 4:e april kommer dricksvattnet att levereras från Märsta grundvattenverk.

marstakalaset_artikel

Vattnet i kranen i Sigtuna kommun kommer mellan 1-4 april att komma från Märsta grundvattenverk och inte via Görvälnverket som normalt producerar dricksvattnet. Anledningen till det är att Norrvatten kopplar in en ny ledning vid Stäket. Grundvattnet från Märstaverket är av samma kvalitet men annan teknisk sammansättning än det från Görvälnverket. Troligtvis märker du inte skillnaden men det kan uppstå kalkfläckar i disk- och tvättmaskiner eller vattenkokare. För att undvika eventuella problem under tiden så kan man dosera för hårt vatten i maskinerna. 5:e april levereras vattnet som vanligt igen, till en början kommer vattnet att blandas ut varpå det kan dröja några dagar innan vattnet är som vanligt igen.

ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
arlanda_golf_juli
colorama_april2
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april