arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbyte i sommar

Veckorna 18-27 kommer boende i Sigtuna kommun att få annat vatten levererat till sig på grund av utvärdering av reservvattenförsörjning.

rosta_sigtuna2

Norrvatten meddelar att de utför infiltrationsförsök för förbättrad reservvattenförsörjning och kommer under ca två månader, vecka 18-27, att leverera vatten till boende i Sigtuna och Knivsta via Märsta grundvattenverk istället det vanliga som är ytvatten från Mälaren.

Hårdare vatten
Vattnet från Märsta grundvattenverk är hårt, det vill säga innehåller mer av kalcium och magnesium och även en högre salthalt. Man kommer normalt inte känna någon skillnad i smak men den kan uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare. Under perioden kan man dosera för hårt vatten i maskinerna.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

rosta_sigtuna2
mp_eu

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
moderaternamaj
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
v_eu_helsida
defacto_outsider
mp_eu_outsider
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
sh_bovard_out
nrh
colorama_april
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
connys
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
v_eu
sh_oppet
oppning_outsider