sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbyte i sommar

Veckorna 18-27 kommer boende i Sigtuna kommun att få annat vatten levererat till sig på grund av utvärdering av reservvattenförsörjning.

marstakalaset_artikel

Norrvatten meddelar att de utför infiltrationsförsök för förbättrad reservvattenförsörjning och kommer under ca två månader, vecka 18-27, att leverera vatten till boende i Sigtuna och Knivsta via Märsta grundvattenverk istället det vanliga som är ytvatten från Mälaren.

Hårdare vatten
Vattnet från Märsta grundvattenverk är hårt, det vill säga innehåller mer av kalcium och magnesium och även en högre salthalt. Man kommer normalt inte känna någon skillnad i smak men den kan uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare. Under perioden kan man dosera för hårt vatten i maskinerna.

sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
nrh