sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbrist kan drabba kommunen

Sigtuna kommun är en av kommunerna i östra Svealand som hotas av vattenbrist i sommar, anledningen är att det kommit för lite nederbörd de senaste två åren.

marstakalaset_artikel

Nio myndigheter, bland annat Hav- och Vattenmyndigheten uppger att det kan bli torka i sommar på grund av för låga flöden i grundvattenkällorna. I östra Svealand kan situationen bli akut och kommunerna har uppmanats att ta fram en handlingsplan. Sveriges geologiska undersökning uppger att det behövs stora nederbördsmängder för att få ett bra utgångsläge inför sommaren.

sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

arlanda_golf_juli
kontor_thaifong

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider