sportfiske_jubileum
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbrist kan drabba kommunen

Sigtuna kommun är en av kommunerna i östra Svealand som hotas av vattenbrist i sommar, anledningen är att det kommit för lite nederbörd de senaste två åren.

rosta_sigtuna2

Nio myndigheter, bland annat Hav- och Vattenmyndigheten uppger att det kan bli torka i sommar på grund av för låga flöden i grundvattenkällorna. I östra Svealand kan situationen bli akut och kommunerna har uppmanats att ta fram en handlingsplan. Sveriges geologiska undersökning uppger att det behövs stora nederbördsmängder för att få ett bra utgångsläge inför sommaren.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

oppning_helsida
moderaternamaj
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

mp_eu

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
rosta_sigtuna2
eu_sap
v_eu_helsida
nationaldag_helsida
oppning_outsider
colorama_april
nationaldag_out
fme_outsider
sap_outsider_eu
v_eu
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
moderaterna_maj_outsider
connys
sh_oppet
ridskola2019_outsider
nrh
rosta_sigtuna
mp_eu_outsider
defacto_outsider