defacto_pan2020
Foto: Illustration/Urbio

Västra bangatan grävs upp när nya Sätuna ska byggas

På grund av bygget av nya Sätuna Torg så kommer det under hösten att pågå ett omfattande arbete med att lägga om vattenledningar.

centrum_artikel

Arbete med vatten och avlopp för nya Sätuna torg inleds i september. Det handlar om en ledningsomläggning som delas upp i etapper och slutförs 2022. I första skedet kommer arbetet att utföras i anslutning till Västra bangatan och temporär vattenförsörjning kommer att kopplas in för de boende samt inför kommande arbeten. Trafiken på Västra Bangatan samt till och från Sätuna torg kan påverkas. Arbetet som påverkas är från korsningen Stationsgatan/Västra bangatan till i höjs med kommunhuset.

Mer info om projektet hittar du här

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
meko_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
meko_outsider