budget_panorama
Daniel Stockfors hittade pålen förstFoto: Daniel Stockfors/Facebook
Därefter drog kommunen upp denna påle.Foto: Sigtuna kommun/Facebook

Vassa träpålar nerkörda i Rävsta

Dykare har i samband med kontroll av Rävstabadet hittat vassa träpålar enligt Sigtuna kommuns facebooksida: - Jag blev både arg och bekymrad över att någon kan göra så här. Tack och lov kunde vi avlägsna pålen innan någon blev skadad, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef i Sigtuna kommun.

fraga_liberalerna

Om ca en och en halv månad ska hundratals barn och unga inta Rävsta för att gå sommarfritids. I samband med att kommunen genomsökte bryggan i Rävsta upptäckte man vassa träpålar, konsekvenserna hade kunnat bli förödande om de inte upptäckts i tid.
– Tack och lov kunde vi avlägsna pålen innan någon blev skadad, uppger bad- och simhallschefen Tapani Röyttä i ett inlägg på Sigtuna kommuns facebooksida under fredagskvällen.

Söker igenom baden
Kommunen brukar normalt söka igenom strandbaden runt om i kommunen innan säsongen och kommer göra så nu också. Man kommer nu att kontakta den dykargrupp som genomför sökningarna för att snabba på processen i år.

Upptäcktes av innebandyprofilen
Bakgrunden var att innebandyprofilen Daniel Stockfors hittade en vässad träpåle intill en badbrygga i Rävsta vilket fick kommunen att agera. Stockfors inlägg fick stor spridning på Facebook. Efter att kommunen gjort sin koll hittades alltså ytterligare en påle. Sigtuna kommun har polisanmält händelsen.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
2020_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
helsida
defacto_helsida
meko_helsida
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
outsider
budget_outsider