sportfiske_jubileum
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Väsbypolitiker: Bygg fjärde bana i öst-västligriktning

Väsbys ledande politiker Oskar Weimar (M) och Mathias Bohman (S) anser i en debattartikel i Svenska Dagbladet att om en fjärde bana på Arlanda ska byggas så ska den ske i öst-västlig riktning för att bullret inte ska drabba boende längs nord-sydrikting i länet.

rosta_sigtuna2

Arlandas expansion engagerar både riks- och lokalpolitiker. I Väsby har man en tid haft synpunkter på att bullret drabbar deras kommun extra mycket eftersom inflygningar går genom centrala Väsby till två av Arlandas banor.

Nu vill man att en eventuell fjärde bana ska byggas i Öst-västlig riktning så att bullret inte drabbar lika många invånare som om den skulle byggas i nord-sydlig riktning. Swedavias motargument i frågan är att koldioxidutsläppen blir större om planen ska behöva flyga en omväg vid start och landning.
– Naturvårdsverket menar tvärtom att det är viktigare att fokusera på att minimera bullret eftersom den längre inflygningen utgör en försumbar del av hela flygresans påverkan av klimatet, skriver Väsbys ledande politiker Oskar Weinmar (M) och Mathias Bohman (S) i en insändare i Svenska Dagbladet.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

moderaternamaj

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

eu_sap
nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
varfest_helsida
happyhomes_2019
rosta_sigtuna2
connys
moderaterna_maj_outsider
colorama_april
rosta_sigtuna
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
nrh
fme_outsider
bonava_maj_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
oppning_outsider
v_eu
sh_bovard_out
defacto_outsider
mp_eu_outsider