defacto_pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Väsbypolitiker: Bygg fjärde bana i öst-västligriktning

Väsbys ledande politiker Oskar Weimar (M) och Mathias Bohman (S) anser i en debattartikel i Svenska Dagbladet att om en fjärde bana på Arlanda ska byggas så ska den ske i öst-västlig riktning för att bullret inte ska drabba boende längs nord-sydrikting i länet.

marstakalaset_artikel

Arlandas expansion engagerar både riks- och lokalpolitiker. I Väsby har man en tid haft synpunkter på att bullret drabbar deras kommun extra mycket eftersom inflygningar går genom centrala Väsby till två av Arlandas banor.

Nu vill man att en eventuell fjärde bana ska byggas i Öst-västlig riktning så att bullret inte drabbar lika många invånare som om den skulle byggas i nord-sydlig riktning. Swedavias motargument i frågan är att koldioxidutsläppen blir större om planen ska behöva flyga en omväg vid start och landning.
– Naturvårdsverket menar tvärtom att det är viktigare att fokusera på att minimera bullret eftersom den längre inflygningen utgör en försumbar del av hela flygresans påverkan av klimatet, skriver Väsbys ledande politiker Oskar Weinmar (M) och Mathias Bohman (S) i en insändare i Svenska Dagbladet.

ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
defacto_helsida
kontor_thaifong
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider