budget_panorama
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Väsbypolitiker: Bygg fjärde bana i öst-västligriktning

Väsbys ledande politiker Oskar Weimar (M) och Mathias Bohman (S) anser i en debattartikel i Svenska Dagbladet att om en fjärde bana på Arlanda ska byggas så ska den ske i öst-västlig riktning för att bullret inte ska drabba boende längs nord-sydrikting i länet.

centrum_artikel

Arlandas expansion engagerar både riks- och lokalpolitiker. I Väsby har man en tid haft synpunkter på att bullret drabbar deras kommun extra mycket eftersom inflygningar går genom centrala Väsby till två av Arlandas banor.

Nu vill man att en eventuell fjärde bana ska byggas i Öst-västlig riktning så att bullret inte drabbar lika många invånare som om den skulle byggas i nord-sydlig riktning. Swedavias motargument i frågan är att koldioxidutsläppen blir större om planen ska behöva flyga en omväg vid start och landning.
– Naturvårdsverket menar tvärtom att det är viktigare att fokusera på att minimera bullret eftersom den längre inflygningen utgör en försumbar del av hela flygresans påverkan av klimatet, skriver Väsbys ledande politiker Oskar Weinmar (M) och Mathias Bohman (S) i en insändare i Svenska Dagbladet.

fixa_laddplats_helsida
corner_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida
landsbygdsdag
2020_helsida
skanela_event_helsida
helsida
boisigtuna
meko_helsida
centrum_helsida2020
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
nrh
personal_outsider
laddplats_out
corner_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
skanela_event_outsider
swedol_outsider