moderater_pan_sommar
Flyget över VäsbyFoto: Pressbild/Upplands-Väsby kommun

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_artikel

Både kommunledning och opposition i Väsby är överens om att det nya riksintresset för Arlanda inte är bra för deras kommun:
– Vi är för en utveckling av flygplatsen, det är bra för vår region. Men de slutsatser som Trafikverket gör kommer att lägga en våt filt över Väsbys möjligheter att utvecklas långsiktigt. Vi kommer att fortsätta värna ett Väsby utan flygbuller, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Enligt ett pressmeddelande från Upplands-Väsby kommun så har Trafikverket inte tagit hänsyn till deras argument som handlade om miljö- och hälsokonsekvenser av den tänkta utbyggnaden av Arlanda. Den tänkta utbyggnaden får också negativ inverkan vad gäller flygtrafik över Väsby.
– Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

De östra delarna av Väsby som tidigare skonats från buller skulle drabbas oerhört kraftigt av ökad flygtrafik. En fjärde bana kräver en annan placering för att Väsby kommuns invånare inte ska påverkas negativt av fler inflygningar.

connys_helsida
vaccin
mp_host_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
dack-helsida
2020_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
connys
mp-outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider