januari
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Varslen närmar sig 40 000

Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

Arbetsförmedlingen konstaterar att antalet varslade personer börjar planas ut, just nu sker det störst ökning av varsel inom transport. Totalt i länet har det under coronakrisen till och med 24:e maj varslats 38 642 personer. Sigtuna kommun har varit hårt drabbad av coronakrisen då hela flygsektorn ligger nere samt besöksnäringen som är två stora arbetsgivare.
– Vi hade en topp av varslade personer under tre veckor kring månadsskiftet mars-april på mellan 12 000 och 18 000 per vecka. Sedan dess har varslen planat ut även om de är fortsatt höga, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

ridskola2020_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

defacto_helsida
prima_helsida
januari_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
meko_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

connys
nrh
centrum_sommar_out
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider