defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Varslen närmar sig 40 000

Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel

Arbetsförmedlingen konstaterar att antalet varslade personer börjar planas ut, just nu sker det störst ökning av varsel inom transport. Totalt i länet har det under coronakrisen till och med 24:e maj varslats 38 642 personer. Sigtuna kommun har varit hårt drabbad av coronakrisen då hela flygsektorn ligger nere samt besöksnäringen som är två stora arbetsgivare.
– Vi hade en topp av varslade personer under tre veckor kring månadsskiftet mars-april på mellan 12 000 och 18 000 per vecka. Sedan dess har varslen planat ut även om de är fortsatt höga, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

sigtunastad_helsida
rentawreck_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

happyhomes_sommar2020

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

connys_helsida
defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider