centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

Choicekedjan som varslat 4500 anställda inleder ett samarbete med Attendo om att låna ut sin personal dit i samband med coronakrisen.
– Just nu är världen under stor press till följd av coronaviruset vilket drabbat besöksnäringen hårt. När vi nu tvingas till uppsägningar så känns det väldigt bra att vi tillsammans med Attendo kan hitta ny försörjning till de vi tappar och samtidigt fortsätta bidra i samhället, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

Choicekedjans varslade medarbetare kommer kunna arbeta inom omsorgen istället och sedan förhoppningsvis komma tillbaka till sitt ordinarie arbete enligt ett pressmeddelande.
– Vi ser en god matchning mellan vår verksamhet och kompetensen hos många av Nordic Choice varslade medarbetare. Med detta vill vi pröva möjligheten att rekrytera en del av dessa till våra verksamheter för att stödja vår omsorgspersonal inom äldreomsorgen under en tid då sjukskrivningarna ökar på grund av Corona, säger Martin Tivéus, Attendos vd och koncernchef.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh