arlandagk_panorama
Foto: Genrebild

Värre än vanligt med kennelhosta bland hundar

Det är värre än vanligt bland hundar att drabbas av kennelhosta i stockholmsområdet rapporterar Radio Stockholm.

rosta_sigtuna2

Kennelhosta sprids bland hundar, det är ett virus eller en bakterie som ger kikhostliknande symtom och är väldigt smittsamt rapporterar Radio Stockholm. Det är värre än på många år just i Stockholmsområdet:
– Jag har jobbat här i över elva år och jag nog aldrig varit med om att vi haft så här många samtal angående just kennelhosta. Att det varit så samlat, väldigt många på en gång, säger Yen Dahlgren, sköterska på Albano Djursjukhus, till Radio Stockholm.

Hostan låter som att hunden satt lite i halsen och kan leda till att de börjar kräkas, hunden kan också få feber och lunginflammation. I samband med att hundar träffas på utställningar eller parker så kan det spridas.
– Den sortens virus som verkar florera nu har slagit ut hundarna lite hårdare än vad det gjort förr om åren. De brukar normalt inte bli allmänpåverkade. Nu under hösten har vi fått in några fall där de har blivit riktigt tagna och sjuka, fortsätter Yen Dahlgren.

Enligt Radio Stockholm går det att vaccinera hunden mot några av de virus och bakterier som kan orsaka kennelhosta, men det är ändå ingen garanti för att hunden inte drabbas. Det finns även en okomplicerad kennelhosta som är ganska ofarlig.

bonava_maj_helsida
rosta_sigtuna2
v_eu_helsida
mp_eu
eu_sap
happyhomes_2019
varfest_helsida
nationaldag_helsida
moderaternamaj

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
connys
fme_outsider
nationaldag_out
v_eu
nrh
sh_bovard_out
sh_oppet
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
colorama_april
oppning_outsider
defacto_outsider
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider