julbanner
Foto: Genrebild

Värre än vanligt med kennelhosta bland hundar

Det är värre än vanligt bland hundar att drabbas av kennelhosta i stockholmsområdet rapporterar Radio Stockholm.

Kennelhosta sprids bland hundar, det är ett virus eller en bakterie som ger kikhostliknande symtom och är väldigt smittsamt rapporterar Radio Stockholm. Det är värre än på många år just i Stockholmsområdet:
– Jag har jobbat här i över elva år och jag nog aldrig varit med om att vi haft så här många samtal angående just kennelhosta. Att det varit så samlat, väldigt många på en gång, säger Yen Dahlgren, sköterska på Albano Djursjukhus, till Radio Stockholm.

Hostan låter som att hunden satt lite i halsen och kan leda till att de börjar kräkas, hunden kan också få feber och lunginflammation. I samband med att hundar träffas på utställningar eller parker så kan det spridas.
– Den sortens virus som verkar florera nu har slagit ut hundarna lite hårdare än vad det gjort förr om åren. De brukar normalt inte bli allmänpåverkade. Nu under hösten har vi fått in några fall där de har blivit riktigt tagna och sjuka, fortsätter Yen Dahlgren.

Enligt Radio Stockholm går det att vaccinera hunden mot några av de virus och bakterier som kan orsaka kennelhosta, men det är ändå ingen garanti för att hunden inte drabbas. Det finns även en okomplicerad kennelhosta som är ganska ofarlig.

lager_bilnet
defacto_host2018

Så snöröjer kommunen i vinter

Nyheter Sigtuna kommun har i år tagit grepp om att informera kommuninvånarna om hur det ska skottas och en kontinuerligt uppdaterad sida i samband med snöfall.

julbanner2
fme_jul

Risk för blodbrist i julhelgen

Notiser Blodcentralen i Stockholms län meddelar att det inför julen behöver fyllas på i blodlagren: - Vi har kallat och påmint alla blodgivare de senaste veckorna men ändå inte kunnat få upp lagret till önskad nivå, säger Fredrik Boström, medicinskt ansvarig läkare på Blodcentralen i Stockholms län.

happy_homes_juli
sigtuna_funkis
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

icavalsta_julbanner
sportfiskebanner2
vanster_jul
sigtunavatten_standard
objekt2
funkis_2
objekt4
colorama_vinter
connys
objekt3
nrh_lania
outsider
komvuxq3_4