moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild

Värre än vanligt med kennelhosta bland hundar

Det är värre än vanligt bland hundar att drabbas av kennelhosta i stockholmsområdet rapporterar Radio Stockholm.

centrum_artikel

Kennelhosta sprids bland hundar, det är ett virus eller en bakterie som ger kikhostliknande symtom och är väldigt smittsamt rapporterar Radio Stockholm. Det är värre än på många år just i Stockholmsområdet:
– Jag har jobbat här i över elva år och jag nog aldrig varit med om att vi haft så här många samtal angående just kennelhosta. Att det varit så samlat, väldigt många på en gång, säger Yen Dahlgren, sköterska på Albano Djursjukhus, till Radio Stockholm.

Hostan låter som att hunden satt lite i halsen och kan leda till att de börjar kräkas, hunden kan också få feber och lunginflammation. I samband med att hundar träffas på utställningar eller parker så kan det spridas.
– Den sortens virus som verkar florera nu har slagit ut hundarna lite hårdare än vad det gjort förr om åren. De brukar normalt inte bli allmänpåverkade. Nu under hösten har vi fått in några fall där de har blivit riktigt tagna och sjuka, fortsätter Yen Dahlgren.

Enligt Radio Stockholm går det att vaccinera hunden mot några av de virus och bakterier som kan orsaka kennelhosta, men det är ändå ingen garanti för att hunden inte drabbas. Det finns även en okomplicerad kennelhosta som är ganska ofarlig.

personal_sandstrom_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida
boisigtuna
corner_helsida
helsida
skanela_event_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
landsbygdsdag
personal_outsider
corner_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
skanela_event_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
laddplats_out
nrh
centrum_sommar_out