moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild

Värre än vanligt med kennelhosta bland hundar

Det är värre än vanligt bland hundar att drabbas av kennelhosta i stockholmsområdet rapporterar Radio Stockholm.

centrum_artikel

Kennelhosta sprids bland hundar, det är ett virus eller en bakterie som ger kikhostliknande symtom och är väldigt smittsamt rapporterar Radio Stockholm. Det är värre än på många år just i Stockholmsområdet:
– Jag har jobbat här i över elva år och jag nog aldrig varit med om att vi haft så här många samtal angående just kennelhosta. Att det varit så samlat, väldigt många på en gång, säger Yen Dahlgren, sköterska på Albano Djursjukhus, till Radio Stockholm.

Hostan låter som att hunden satt lite i halsen och kan leda till att de börjar kräkas, hunden kan också få feber och lunginflammation. I samband med att hundar träffas på utställningar eller parker så kan det spridas.
– Den sortens virus som verkar florera nu har slagit ut hundarna lite hårdare än vad det gjort förr om åren. De brukar normalt inte bli allmänpåverkade. Nu under hösten har vi fått in några fall där de har blivit riktigt tagna och sjuka, fortsätter Yen Dahlgren.

Enligt Radio Stockholm går det att vaccinera hunden mot några av de virus och bakterier som kan orsaka kennelhosta, men det är ändå ingen garanti för att hunden inte drabbas. Det finns även en okomplicerad kennelhosta som är ganska ofarlig.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

2020_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

handbollsskola
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_out
moderat_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider