invigning_clasohlsson
Störsändare slår ut din bils fjårrlås och därmed förblir bilen öppen. Foto: Daniel Iskander

Störsändare i julhandeln

Flera fall av störsändare på parkeringar har förekommit i julhandeln senaste dagarna.

banner_artikel

Enligt uppgift till märsta.nu har polisen de senaste dagarna haft flera fall av störsändare på parkeringsplatser i kommunen, bland annat Märsta Centrum och vid Max i Märstarondellen. En störsändare slår ut bilens fjärrlåsning och bilägaren kan tro att bilen är låst när den i själva verket inte är det. Därmed är det fritt fram för tjuven att göra inbrott utan att något larm går. Fall med störsändare brukar vara ett problem i juletider i handelsplatser där det förekommer mycket folk, polisen har sedan tidigare varnat för störsändare på flera platser runt om i Stockholms län som är välbesökta i julhandeln.

Tips i julhandeln
– Försäkra dig om att bilen är låst, känn med handen att dörren är låst.
– Lämna inga julklappar eller varor kvar i bilen

center_banner2
forskontor

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

dackia_2018
februari
varen2018

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
matcher_skanela
outsider_defacto
veterankraft_standard
connys
objekt4
nfc_vinter
objekt3
objekt2
standard_start
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
val2018