moderaterna_juni
Störsändare slår ut din bils fjårrlås och därmed förblir bilen öppen. Foto: Daniel Iskander

Störsändare i julhandeln

Flera fall av störsändare på parkeringar har förekommit i julhandeln senaste dagarna.

Enligt uppgift till märsta.nu har polisen de senaste dagarna haft flera fall av störsändare på parkeringsplatser i kommunen, bland annat Märsta Centrum och vid Max i Märstarondellen. En störsändare slår ut bilens fjärrlåsning och bilägaren kan tro att bilen är låst när den i själva verket inte är det. Därmed är det fritt fram för tjuven att göra inbrott utan att något larm går. Fall med störsändare brukar vara ett problem i juletider i handelsplatser där det förekommer mycket folk, polisen har sedan tidigare varnat för störsändare på flera platser runt om i Stockholms län som är välbesökta i julhandeln.

Tips i julhandeln
– Försäkra dig om att bilen är låst, känn med handen att dörren är låst.
– Lämna inga julklappar eller varor kvar i bilen

steningeslottsommar
socialutmarkelse
sportfiskebanner2
vuxenutbildning2
happy_homes_juli

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

connys
yearlingsales
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
objekt3
nfc_vinter
forskontor
val2018
objekt2
outsider_defacto
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
objekt4
veterankraft_standard
sap_outsider