centrum_standard
Störsändare slår ut din bils fjårrlås och därmed förblir bilen öppen. Foto: Daniel Iskander

Störsändare i julhandeln

Flera fall av störsändare på parkeringar har förekommit i julhandeln senaste dagarna.

centrum_standard

Enligt uppgift till märsta.nu har polisen de senaste dagarna haft flera fall av störsändare på parkeringsplatser i kommunen, bland annat Märsta Centrum och vid Max i Märstarondellen. En störsändare slår ut bilens fjärrlåsning och bilägaren kan tro att bilen är låst när den i själva verket inte är det. Därmed är det fritt fram för tjuven att göra inbrott utan att något larm går. Fall med störsändare brukar vara ett problem i juletider i handelsplatser där det förekommer mycket folk, polisen har sedan tidigare varnat för störsändare på flera platser runt om i Stockholms län som är välbesökta i julhandeln.

Tips i julhandeln
– Försäkra dig om att bilen är låst, känn med handen att dörren är låst.
– Lämna inga julklappar eller varor kvar i bilen

happy_homes_sommar
magget_dejt
defacto_panorama_boka_mote

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

forskontor
kulturklapp
EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

uppdaterad Vattenläcka drabbar Märsta

Notiser En vattenläcka i Märsta kan påverka boende omkring Ekilla: - Det är något lokalt i Märsta som inte fungerar och ingen störning från Norrvatten, säger Johan Krüger, pressansvarig på Norrvatten.

pendelkaoset

Bosse tänker kämpa för skipstop

Politik Det kan bli svårt för Alliansen i landstinget att stoppa skipstop, Centerpartiet med märstabon Bosse Andersson i spetsen säger till märsta.nu att han ska kämpa för att ha kvar skipstop: - Jag har Sigtuna kommuns invånare i fokus, säger Andersson till märsta.nu

Centralskolan invigdes

Nyheter Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

Kraftigt ner på bostadsmarknaden

Bostad För första gången på mycket länge backar bostadspriserna i kommunen, bostadsrätter gick ner med nästan nio procent förra året och villor med 1,1 procent.

objekt3
nfc_vinter
connys
matcher_skanela
vinterstudiobf
biokalla_dec
objekt1
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
standard
Norra Redovisningshuset
oppethus
objekt4
objekt2