defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Varning för låga grundvattennivåer

Grundvattennivåerna i Sigtuna kommun är mycket under de normala i stora magasin enligt Sveriges geologiska undersökning.

marstakalaset_artikel

Sveriges geologiska undersökning har kartlagt grundvattennivåerna i landet för juni-juli. Nivåerna för Sigtuna kommun i små magasin är under de normala och i stora magasin mycket under de normala. Nivåerna påverkar främst personer med egen brunn som tar vatten från grundvattenmagasin. För årstiden är det låga nivåer trots att det har fallit normalt med nederbörd. Nederbörd från två år tillbaka påverkar nivåerna. Större delen av Sigtuna kommuns invånare får sitt vatten från Norrvatten som tar sitt vatten från Mälaren.

sommar
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
colorama_april2
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
colorama_april
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
sportfiske_sommar