centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Varning för låga grundvattennivåer

Grundvattennivåerna i Sigtuna kommun är mycket under de normala i stora magasin enligt Sveriges geologiska undersökning.

centrum_jul_artikel

Sveriges geologiska undersökning har kartlagt grundvattennivåerna i landet för juni-juli. Nivåerna för Sigtuna kommun i små magasin är under de normala och i stora magasin mycket under de normala. Nivåerna påverkar främst personer med egen brunn som tar vatten från grundvattenmagasin. För årstiden är det låga nivåer trots att det har fallit normalt med nederbörd. Nederbörd från två år tillbaka påverkar nivåerna. Större delen av Sigtuna kommuns invånare får sitt vatten från Norrvatten som tar sitt vatten från Mälaren.

happyhomes_2019
tp_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

defacto_jul
ica_oktober
colorama_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

trainingpartner_jobb_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

julbord_helsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
greeknight_outsider
julbord
nrh
connys