centrum_panorama2020
Det aktuella numret från SomaliaFoto: märsta.nu

Varning för bluffnummer

Samtal från Somalia, med landskod +252 kommer in även till kommuninvånare och nu varnar polisen för samtalen.

centrum_artikel

Polisen varnar för utländska bluffnummer med landskod 252, Somalia. Även kommuninvånare är drabbade vad märsta.nu erfar. Under lördagen hade flera personer hört av sig till redaktionen och undrat om samtalen.

Polisen uppmanar personer att inte svara såvida man inte väntar samtal från just Somalia. Ett tiotal personer ska också ha hört av sig till Polisens kontaktcenter om saken mellan 26-27 maj. Ingen ska ha svarat på samtalen men velat uppmärksamma polisen. Man ska heller inte ringa tillbaka på det aktuella numret. Den här typ av samtal från afrikanummer har förekommit tidigare och om man ringer tillbaka numret så kan man bli debiterad, om man väljer att svara så ska man dock inte kunna bli debiterad skriver Aftonbladet

stottasigtuna_helsida
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
sommarlov_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

kcbygg_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

valvet_helsida
ridskola_2020_outsider
valvet_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider