moderat_sommar

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

centrum_artikel

För några veckor sedan drabbades personer i Järfälla av falska poliser som lurade dem att lämna ifrån sig pengar eller värdesaker. Nu varnar lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna ingår för tillvägagångssättet.
– Det kan gå till på olika sätt. Till exempel att någon ringer upp och säger sig arbeta för Polismyndigheten, och behöver tillgång till ditt bankkort, pin-kod och värdesaker. En stund senare kommer någon för att hämta sakerna.

Polisen uppmanar nu invånare att prata med sina äldre anhöriga om hur man kan skydda sig. Polisen ber inte om inloggningskoder till varken bank eller bank-id. Släpp aldrig in obekanta i ditt hem och om någon ringer så fråga var de ringer ifrån och lägg därefter på luren. Har du lämnat uppgifter om bankinloggning så kontakta din bank omgående.

landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
spedition_sigtuna
marina_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
kaa_outsider