centrum_panorama2020

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

För några veckor sedan drabbades personer i Järfälla av falska poliser som lurade dem att lämna ifrån sig pengar eller värdesaker. Nu varnar lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna ingår för tillvägagångssättet.
– Det kan gå till på olika sätt. Till exempel att någon ringer upp och säger sig arbeta för Polismyndigheten, och behöver tillgång till ditt bankkort, pin-kod och värdesaker. En stund senare kommer någon för att hämta sakerna.

Polisen uppmanar nu invånare att prata med sina äldre anhöriga om hur man kan skydda sig. Polisen ber inte om inloggningskoder till varken bank eller bank-id. Släpp aldrig in obekanta i ditt hem och om någon ringer så fråga var de ringer ifrån och lägg därefter på luren. Har du lämnat uppgifter om bankinloggning så kontakta din bank omgående.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider