defacto_pan2020
Risk för stölder av båtmotorer nu när våren är här.Foto: Magnus Granhagen

Varning för båtmotorstölder under våren

Polisen varnar båtägare för risk för stölder av båtmotorer nu när det blir varmare ute: - Vi brukar se uppgång av den här typen av stölder nu på våren när folk börjar lägga i sina båtar, sedan är det ofta en uppgång även på hösten innan man hunnit ta upp båten, säger Göran Svensson på polisens regionala brottssamordning i Öst, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Polisen har fått in anmälningar om stölder av båtmotorer i främst Södermanland och Östergötland, men det är även ett dilemma i Stockholms län. Nu vill Polisen varna båtägare och ber dem vidta förebyggande åtgärder. Våren och hösten är vanligast för stölder av båtmotorer. Se till att fotografera båten och motorn samt stöldmärk motorn. Man ska också ha koll på motornumret som anges vid stöld för att det ska vara möjligt att efterlysa motorn internationellt.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

ridskola2020_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider