defacto_pan
En sotare på väg för att sota.Foto: Pressbild/SSR

Varnar för falska sotare igen

Återigen härjar det "falska sotare" i kommunen: - Våra besök aviseras alltid via post innan, skriver företaget Attunda Sot och Vent på sin facebookssida.

Problemet med så kallade falska sotare är inte över. Sotning är myndighetsutövning och i Attunda-distriktet där Sigtuna ingår så är det Attunda Sot och Vent som får sota, inget annat företag får utföra den tjänsten. Man för sota själv om man gått sotningsutbildning.

Kommunen och Attunda Sot och Vent har den senaste tiden kontaktats av oroliga kunder som uppger att det är någon som ringer som säljer rengöringar av ventilation och sotning, det har också hänt att de ringt på dörren och presenterat sig som ”Sotaren”. Attunda Sot och Vent anser att är direkt olämpligt och oseriöst med sådan försäljning och uppmanar kunderna till försiktighet.

fme_jul
defacto_host2018

Så snöröjer kommunen i vinter

Nyheter Sigtuna kommun har i år tagit grepp om att informera kommuninvånarna om hur det ska skottas och en kontinuerligt uppdaterad sida i samband med snöfall.

sigtuna_funkis
happy_homes_juli

Risk för blodbrist i julhelgen

Notiser Blodcentralen i Stockholms län meddelar att det inför julen behöver fyllas på i blodlagren: - Vi har kallat och påmint alla blodgivare de senaste veckorna men ändå inte kunnat få upp lagret till önskad nivå, säger Fredrik Boström, medicinskt ansvarig läkare på Blodcentralen i Stockholms län.

lager_bilnet
icavalsta_julbanner
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

sportfiskebanner2
julbanner2
nrh_lania
objekt2
vanster_jul
objekt4
colorama_vinter
komvuxq3_4
connys
funkis_2
outsider
sigtunavatten_standard
objekt3