defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Värmebölja drar in

En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

centrum_artikel

Från och med idag fredag väntas det bli över 25 grader sju dagar i rad. Fram till nästa helg då temperaturen ser ut att sjunka en aning. Det finns heller ingen nederbörd i sikte men det kan förekomma lokala skurar eller risk för åska. SMHI meddelar att dygnstemperaturen kommer att vara minst 26 grader upp till tre dagar vilket kan orsaka problem främst för riskgrupper. Om temperaturen når minst 3o grader under minst tre dagar i följd så utfärdas en varning för höga temperaturer.

I samband med värmeböljan gäller det för riskgrupper att hålla sig svalt, motionera tidiga mornar samt få i sig ordentligt med vätska. Symtom på värmeslag är huvudvärk, illamående och kräkningar bland annat.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

swedol_outsider
meko_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys