defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Värmebölja drar in

En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

Från och med idag fredag väntas det bli över 25 grader sju dagar i rad. Fram till nästa helg då temperaturen ser ut att sjunka en aning. Det finns heller ingen nederbörd i sikte men det kan förekomma lokala skurar eller risk för åska. SMHI meddelar att dygnstemperaturen kommer att vara minst 26 grader upp till tre dagar vilket kan orsaka problem främst för riskgrupper. Om temperaturen når minst 3o grader under minst tre dagar i följd så utfärdas en varning för höga temperaturer.

I samband med värmeböljan gäller det för riskgrupper att hålla sig svalt, motionera tidiga mornar samt få i sig ordentligt med vätska. Symtom på värmeslag är huvudvärk, illamående och kräkningar bland annat.

boisigtuna
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider