defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Varmaste veckan på tolv år

Förra veckan, vecka 7, var den varmaste i kommunen på tolv år.

Medeltemperaturen som uppmättes förra veckan vid Arlanda mätstation var +2,4 grader vilket är den högsta medeltemperaturen sen 2008, 4,2 grader över snittet enligt siffror från Newsworthy. Den kallaste vecka 7 noterades 2011 då det var -12 grader. Förra året var det också lika varmt som i år med 2,4 grader. Så sent som 2016 var medeltemperaturen i kommunen -2,2 grader.

happy_homes_mars
defacto_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

marina_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider